Gå direkt till innehåll
Blodtrycksmätare, saffran och Alvedon  – Kronans Apoteks storsäljare på Singles day

Pressmeddelande -

Blodtrycksmätare, saffran och Alvedon – Kronans Apoteks storsäljare på Singles day

Singles Day 2021 blev en stor framgång för Kronans Apotek som sålde närmare fyra gånger så mycket som man brukar göra en vanlig torsdag. Bland de produkter som sålde mest återfinns saffran, Alvedon och blodtrycksmätare.

Svenskarna verkar vilja förbereda sig för julstöket i år. I alla fall om man tittar på listan över de mest populära varorna under Singles day. Listan, räknat i antal sålda enheter, toppades i år av den juldoftande kryddan saffran följt av Alvedon värktabletter och Acos faceglow. Räknat i kronor var det i stället blodtrycksmätarna som stal förstaplatsen.

Jämfört med Singles day i fjol minskade trafiken till hemsidan något. Däremot ökade den kraftigt i åldersgrupperna 18-24 år och 45-54 år, med 20 respektive 19 procent. En stor skillnad mot Singles day 2020 är att sökningarna på Covid-relaterade produkter har minskat medan sökningarna på vitaminer och skönhetsvarumärken ökat.

– Totalt sett är vi väldigt nöjda med Singles day-försäljningen som ökade inom nästan alla produktkategorier, jämfört med i fjol. Det känns som att allt fler börjar få upp ögonen för våra erbjudanden och i synnerhet vårt breda utbud på webben, säger Hannes Hasselrot COO på Kronans Apotek.

Efter en lyckad Singles Day har Kronans Apotek nu fullt fokus på Black Week som smygstartar på fredag, 19 november. Som del i ett långsiktigt samarbete med WaterAid kommer Kronans Apotek i år att skänka 1 krona per beställning från och med Black Friday till Cyber Monday (26-29 november). Pengarna som skänks kommer att gå till WaterAids arbete med att förändra människors liv genom att förbättra tillgången till rent vatten, sanitet och hygien i världens fattigaste samhällen.

– Vi har stora förhoppningar på Black Week. Det är ett perfekt tillfälle för oss att nå ut till fler kunder och få dem att upptäcka alla de tjänster som vi erbjuder. Som till exempel att köpa receptbelagda läkemedel och få dem hemkörda till dörren, säger Hannes Hasselrot.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08