Gå direkt till innehåll
Charlotte Kalla smaksätter årets julsenap från Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla smaksätter årets julsenap från Kronans Apotek

Med stolthet presenterar Kronans Apotek årets julsenap, en smakfull tradition som sträcker sig över 100 år tillbaka i tiden. Årets utgåva är extra speciell, då den är noggrant utvald av Kronans Apoteks ambassadör den legendariska längdskidåkaren och OS-guldmedaljören Charlotte Kalla. Årets senap kombinerar svensk tradition med de nya spännande smakerna citron och kardemumma.

En smakresa värdig en OS-medalj

I över ett sekel har senap varit en självklar del av julfirandet på svenska apotek, och i år lyfter Kronans Apotek traditionen till nya höjder med hjälp av en av Sveriges mest hyllade idrottsprofiler – Charlotte Kalla. Som en symbol för både kvalitet och tradition var valet enkelt när det gällde att utse årets smakambassadör. Charlotte har noggrant provsmakat och valt en senap som förenar svensk tradition med en modern smakupplevelse. Årets senap, grovkornig och tillverkad av de finaste senapsfröna från Östergötland, är smaksatt med en fräsch kombination av citron och kardemumma – en smak som verkligen förtjänar en plats på julbordet.

– Senap är verkligen en jultradition för mig och därför blev jag extra glad när jag fick frågan om att välja ut årets smak och vara en del av Kronans Apoteks långa tradition. Jag har valt smakerna citron och kardemumma. Citronen ger en härlig syrlighet och tillsammans med kardemumman gifter det sig verkligen i en senap. Jag är säker på att alla kommer att tycka att den perfekta senapen att ha på julbordet, säger Charlotte Kalla, ambassadör Kronans Apotek.

    Bland årets nyheter i julsortimentet finns även fylliga och smakfulla glöggtryfflar, krispiga citron och apelsinrox, ekologiskt vinterte, lakritsskruvar samt lakritschoklad med smak av lime.

    I årets julsortiment finns även de återkommande favoriterna chokladtryfflar i smakerna kakao och havssalt, lakritschoklad i smakerna hallon och salmiak, mjölkchokladmandlar med havssalt, salmiakmandlar, cappuccinomandlar, mörkchokladmandlar, söt&stark julsenap, julkaffe med kardemumma, vaniljfudge, saffran och chokladhjärtan. Totalt 19 produkter.

    Årets senap, utvald av Charlotte Kalla, med smak av citron och kardemumma säljs exklusivt på Kronans Apotek i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 65 kr.

    Ämnen

    Kategorier


    Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

    Kontakter

    Linda Wakeham

    Linda Wakeham

    Presskontakt Kommunikationschef
    Lisa Regnér

    Lisa Regnér

    Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08