Gå direkt till innehåll
Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Julens nya smaker från nya Kronans Apotek

Bland julens smaker från Kronans Apotek 2023 finns både smakfulla nyheter och återkommande favoriter från tidigare julsortiment från Kronans Apotek och Apoteksgruppen. I över 100 år har senap varit en jultradition på svenska apotek. Historiskt har senapen använts som medicin mot huvudvärk, magproblem och hicka. Som en hyllning till detta lanseras varje år en ny senapssmak tillsammans med andra godsaker i julskafferiet. Årets senap från Kronans Apotek har smak av apelsin och honung.

Årets senap med smak av apelsin och honung är en grovkorning senap av finaste senapsfrön från Östergötland. Smaksatt med apelsin och honung får senapen en härlig sötma som ger en smakrik senap, perfekt till jul. Kronans Apotek har även i år kvar sin tidigare senapsfavorit; söt och stark.

Ytterligare en ny produkt i julsortimentet 2023 är klassiska krispiga sidenkuddar med kakaofyllning. Även chokladhjärtan och vinterte är nya produkter för Kronans Apotek, som var en del av Apoteksgruppens julskafferi 2022.

Saffran, den gyllene kryddan, är en av storsäljarna på Kronans Apotek och är handplockad, finskuren saffran från Iran av högsta kvalitet. Kronans Apoteks saffran har därför en given plats bland julens smaker.

Andra smakfulla produkter som finns i julskafferiet är chokladtryfflar i smakerna hallon, kakao och havssalt, mandlar i smak av cappuccino och salmiak, mjölkchokladmandlar med havssalt och som sockerfritt alternativ finns också mörka chokladmandlar. Det finns även lakritschoklad i tre olika smaker; passionsfrukt, salmiak och hallon, vaniljfudge, julkaffe och lakritsstänger i citron och salmiak. Totalt finns 22 olika produkter i Kronans Apoteks julsortiment.

Årets senap med smak av apelsin och honung säljs i förpackningar om 175 g, rekommenderat pris 65 kr.

Samtliga produkter i julens smaker kommer att finnas tillgängliga på apoteken och i e-handel från och med vecka 41.

Prislista för julens smaker 2023:

Chokladhjärtan, pris 55 kr

Sidenkuddar, pris 55 kr

Julsenap Årets smak, pris 65 kr

Lakritschoklad salmiak, pris 55 kr

Lakritschoklad hallon, pris 55 kr

Lakritschoklad passionsfrukt, pris 55 kr

Mjölkchokladmandlar med havssalt, pris 55 kr

Salmiakmandlar, pris 55 kr

Cappuccinomandlar, pris 55 kr

Chokladmandlar mörk, pris 55 kr

Julsenap söt & stark, 260 g, pris 89 kr

Julsenap söt & stark, 175 g, pris 65 kr

Julkaffe med kardemumma, pris 79 kr

Ekologiskt vinterte, pris 79 kr

Kakaopudrad tryffel, pris 89 kr

Tryfflar med havssalt, pris 89 kr

Tryfflar med hallon, pris 89 kr

Fudge vanilj, pris 55 kr

Lakritsstång salmiak, pris 24,90 kr

Lakritsstång citron, pris 24,90 kr

Saffran, pris 35,90 kr

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08