Gå direkt till innehåll
   Konkurrensverket har godkänt sammanslagningen av Oriolas och Euroapotheca’s svenska apotekskedjor

Pressmeddelande -

Konkurrensverket har godkänt sammanslagningen av Oriolas och Euroapotheca’s svenska apotekskedjor

Konkurrensverket har gett sitt godkännande till den planerade sammanslagningen av Oriola Corporation och Euroapotheca group apotekskedjor i Sverige, där Oriola äger Kronans Apotek och Euroapotheca äger Apoteksgruppen, i ett nytt bolag. Förberedelserna för att slutföra sammanslagningen pågår och stängningen av affären förväntas ske i början av oktober 2022. 

Oriola och Euroapotheca informerade den 9 februari 2022 att de undertecknat ett avtal om en planerad sammanslagning av sina apoteksverksamheter i Sverige. Det Nya Bolaget kommer att ha över 470 kedjedrivna apotek, 45 franchiseapotek och ett komplett e-handelsapotek, över 2,300 heltidsanställda och en omsättning på 1,140 miljoner EUR beräknat på 2020 års siffror. Det Nya Bolaget förväntas bli den tredje största apotekskedjan på den svenska apoteksmarknaden med en kombinerad marknadsandel på 25 procent.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08