Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek låter barnen presentera vädret för att föräldrar inte ska glömma solskyddet
Kronans Apotek låter barnen presentera vädret för att föräldrar inte ska glömma solskyddet

Pressmeddelande -

Kronans Apotek låter barnen presentera vädret för att föräldrar inte ska glömma solskyddet

I och med att sommaren närmast har börjat tänker allt fler på att använda solskydd. För att uppmärksamma föräldrar att solen inte bara är farlig i samband med sol och bad har Kronans Apotek tagit fram Barnleksrapporten. En superlokal väderleksrapport ner på stadsdelsnivå, där barn agerar presentatörer för att föräldrar ska påminnas om att man måste smörja in sina barn även i skolan.

På förskolan smörjer personalen in barnen under sommaren, men när de når skolåldern övergår istället ansvaret helt på föräldrarna. Syftet med Barnleksrapporten är att påminna föräldrar att solen tar lika mycket på skolgården som på stranden och att de därför ska komma ihåg att smörja in sina barn innan de går till skolan varje dag.

– Solskydd är viktigt, framförallt på ung hud. De flesta är jättenoga med att smörja in sina barn när vi ska bada, men det är minst lika viktigt på skolgården eller i stadsmiljöer. Det vill vi uppmärksamma och påminna om, säger Emelie Friis, marknadschef på Kronans Apotek.

I Barnleksrapporten låter Kronans Apotek barnen själva berätta vad det blir för väder i form av lokala väderleksrapporter på Facebook och Instagram. Väderleksrapporterna blir relevanta för användaren genom köpta riktade annonser som skapas dynamiskt baserat på position och väder. Bakom ligger en unik serverlösning som genererar unika väderleksfilmer.

Försäljningen av solskyddsmedel hos Kronans Apotek har under den senaste veckan ökat med 262 procent.

- Det är bra att allt fler väljer att köpa solskydd under maj. Vårsolen och försommarvärmen kan vara opålitlig med inslag av både moln, regn och solsken på samma dag. Många gånger glömmer vi också att hälften av de skadliga strålarna finner sin väg genom molnen, säger Ynette Gustafsson farmaceut på Kronans Apotek och fortsätter:

- För barn, såväl stora som små, är det extra viktigt att skydda sig mot solen eftersom de har en känsligare hud än vuxna och därmed bränner sig lättare. 80 procent av våra solskador i huden uppkommer under våra första 18 år i livet. Viktigt är att både välja rätt solskydd och att använda det på rätt sätt, säger Ynette Gustavsson.

Skydda dig på följande sätt mot solen:

  • Det bästa skyddet är kläder, hatt och solglasögon
  • Var i skuggan mitt på dagen, klockan 11–15-då står solen som högst på himlen och är som starkast
  • Komplettera med solskyddsmedel där kläder inte skyddar

Väderleksrapporterna går att se från och med 15 maj och kommer att levereras dagligen fram till och med 26 juni.

Länk till bild

Lanseringsfilm 


För mer information, vänligen kontakta:

Emelie Friis, Marknadschef på Kronans Apotek

emelie.friis@kronansapotek.se

070 956 40 60

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist