Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek lanserar naturlig och vårdande babyserie

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar naturlig och vårdande babyserie

Kronans Apotek lanserar nya babyserien Baby Care som innehåller naturliga, milda och vårdande produkter av hög kvalitet. Serien är utan syntetiska kemikalier och tillsatser, berikad med extrakt från nordisk ängsull. Babyserien kommer i sex nya produkter, däribland Cleansning Diaper Change Cream som kommer att underlätta blöjbytet. Produkterna finns på kronansapotek.se och utvalda apotek.

Kronans Apoteks nya serie Baby Care riktar sig till den medvetna föräldern som söker kvalitativa, naturliga, milda och vårdande produkter som är lämpliga för barns känsliga hud. Produkterna innehåller nordisk ängsull, ett naturligt extrakt som ger fukt och mjukhet samt passar bra för ömtålig och känslig hud tack vare dess lugnande och skyddande egenskaper.

Serien består av de sex nya produkterna:

  • Soft Schampoo & Conditioner
  • Gentle Wash Foam
  • Nourishing Baby Oil
  • Moisturizing Face & Body Cream
  • Protecting S.O.S Balm
  • Cleansing Diaper Change Cream

– Det finns en tydlig trend med ökad efterfrågan på naturliga och ekologiska produkter inom barnvård. Föräldrar är alltmer medvetna om vilka ämnen som finns i produkter och strävar efter att undvika syntetiska ingredienser och tillsatser. Genom att erbjuda babyprodukter med högt naturligt innehåll kan vi möta denna efterfråga och även ge föräldrar trygghet i att de väljer säkra och skonsamma alternativ som inte irriterar eller skadar deras babys känsliga och sårbara hud, säger Ulrika Asplund, chef för egna märkesvaror (EMV) på Kronans Apotek.

Baby Care-seriens unika egenskaper:

  • Asthma Allergy Nordic certifiering
  • Svanenmärkta
  • Veganska* (*utom SOS-balm som innehåller bivax)
  • Naturliga ingredienser
  • Oparfymerade
  • Berikad med extrakt från nordisk ängsull

Nya produktserien Baby Care:

Soft Schampoo & Conditioner, 100 ml, 99 kr Ett milt oparfymerat schampo som vårdar både hår och hårbotten och lämnar babyns hår mjukt och lätt att hantera.

Gentle Wash Foam, 150 ml, 99 kr – En oparfymerad mild och återfuktande tvättfoam som gör daglig rengöring behaglig för de minsta.

Nourishing Baby Oil, 150 ml, 99 kr - En oparfymerad, närande, mild och återfuktande olja för babyhuden som innehåller 100% naturliga oljor.

Moisturizing Face & Body Cream, 100 ml, 99 kr - En oparfymerad mild fuktkräm för både ansikte och kropp som passar den dagliga hudvården och även känslig hud.

Protecting S.O.S Balm, 100 ml, 99 kr - En oparfymerad SOS salva som skyddar, vårdar, ger fukt och mjukgör samtidigt som den stärker hudbarriären på baby, barn och resten av familjen.

Cleansing Diaper Change Cream, 100 ml, 99 kr - En oparfymerad 3-i-1-produkt vid blöjbyte som rengör, vårdar och mjukar upp huden samtidigt som den motverkar rodnad och irritation. Rengöringskrämen bildar en skyddande barriär på huden vid blöjområdet och är ett miljövänligt alternativ till våtservetter och bra alternativ till tvål och vatten.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08