Gå direkt till innehåll
​Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ​”Hypokondrikerpodden”
​Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ​”Hypokondrikerpodden”

Pressmeddelande -

Kronans Apotek lanserar podd om hälsoångest, skam samt verkliga och inbillade symptom

Nu lanserar Kronans Apotek podcasten, ”Hypokondrikerpodden”. Med podden vill Kronans Apotek inspirera fler att våga prata om just de där åkommorna som man helst inte pratar om alls - de som många upplever som jobbiga och skamfyllda. Några ämnen som diskuteras tillsammans med inbjudna gäster är; svamp i underlivet, nässpraysberoende och ihärdiga hemorrojder. Podcasten har premiär den 18 juni.

Hypokondrikerpodden leds av Kronans Apoteks farmaceut Ynette Gustavsson och programledaren Håkan Iwar. För att inspirera andra att våga prata om sina besvär och be om hjälp bjuder de i varje avsnitt in en gäst att prata om sina erfarenheter av olika hälsoåkommor. Tillsammans rätar de ut frågetecken, tipsar om behandlingssätt och framför allt – pratar ärligt och oreserverat kring vanliga problem men som många upplever jobbiga och skamfyllda.

De första att gästa Hypokondrikerpodden är komikern Nisse Hallberg, författaren och journalisten Ann Söderlund, och grundaren av den ideella organisationen ”Fittlife” Sophie Rosén Hellström. Nisse Hallberg pratar om hur hypokondrin påverkade hans liv så pass att han fick göra en hjärnröntgen för första gången när han var 15år. Ann Söderlund pratar om sina erfarenheter av ihärdiga hemorrojder och Sophie Rosén Hellström berättar om sin kamp mot svamp i underlivet.

För många vore det en mardröm att stöta på en bekant medan vi står och botaniserar bland ”hemorrojd-salvorna” i apotekshyllan. Men att prata öppet om känsliga ämnen är första steget mot att bryta tabun kring dem, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek och fortsätter:

- Med Hypokondrikerpodden vill vi bidra till att avdramatisera åkommor som egentligen är rätt vanliga men som är så tydligt förknippade med sånt som många upplever som pinsamt och skamfullt. Vi vill också att lyssnaren ska känna att man kan komma in och prata med och få hjälp av oss på Kronans Apotek.

Varje vecka, under hela sommaren kommer Hypokondrikerpodden avverka andra vanliga och känsliga teman som bakteriefobi, biverkningsrädsla, IBS, klimakteriet, kroppslukt, nässpraysberoende och hälsofrågor som plötsligt blir aktuella när man blir förälder.

Läs mer Hypokondrikerpodden. Du hittar den där poddar finns – exempelvis i Spotify och Acast

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08