Gå direkt till innehåll
Jenny Rådeström, sortimentsdirektör på Kronans Apotek
Jenny Rådeström, sortimentsdirektör på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek ökar sin satsning på EMV – med 200 nya apotek

Ett år har gått sedan sammanslagningen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen. Nu skalar den rikstäckande apotekskedjan upp satsningen på egna varumärken. Med integrationen av de 200 nya butikerna från Apoteksgruppen har Kronans Apotek en ännu större kraft att öka volymerna, produktutveckla och bredda sitt EMV-sortimentet.

Med en bit över 500 apotek och e-handel är Kronans Apotek den apotekskedja som har bäst täckning i hela landet. I dagsläget har kedjan en marknadsandel på cirka 23,5 procent och EMV-produkterna utgör en tiondel av den totala försäljningen inom egenvård. Målsättningen med den nya satsningen är att fördubbla EMV-försäljningen inom tre år.

– Med ytterligare 200 apotek kan vi ta Kronans Apoteks EMV-satsning till helt nya höjder. Vi kommer kunna generera ett starkare erbjudande med större volymer och bättre distribution. Det innebär i sin tur att vi kan satsa mer på produktutveckling och innovation, så att vi framöver kan lansera ännu fler spännande produkter, säger Jenny Rådeström, sortiment- och inköpsdirektör på Kronans Apotek.

Kommande produktsatsningar

I närtid ligger fokus för EMV-satsningen främst på produkter från de tre nya hudvårdsserierna True Age, Radiant och Hydration. Även hudvårdsserien KALLA, framtagen i samarbete med Charlotte Kalle och inspirerad av svensk natur, och det nya julsortimentet kommer ligga i fokus.

– På längre sikt avser Kronans Apotek ta ägandeskap för såväl fysisk som psykisk hälsa, och växa med produkter inom områden som inte vanligtvis tar plats i apotekshyllorna, säger Jenny Rådeström.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08