Gå direkt till innehåll
Frida Hemmingsson, ny Miljö- och Hållbarhetschef på Kronans Apotek
Frida Hemmingsson, ny Miljö- och Hållbarhetschef på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek rekryterar Miljö- och Hållbarhetschef

Frida Hemmingsson blir ansvarig för hållbarhetsfrågor på Kronans Apotek. Hon har en bakgrund som jurist med miljörätt som inriktning samt en yrkesutbildning som miljöingenjör. Frida kommer närmast från en tjänst som Miljöansvarig på Danderyds Sjukhus AB och har tidigare bland annat arbetat som konsult inom miljö och hållbar utveckling på miljöorganisationen Det Naturliga Steget (The Natural Step).

Anders Torell, VD på Kronans Apotek säger:

- Vi har jobbat med hållbarhetsfrågor under lång tid, men frågorna är för oss av så stor strategisk vikt att de kräver ett förstärkt engagemang. Frida kommer nu att leda vårt hållbarhetsarbete än mer dedikerat.

Frida börjar sitt jobb som Miljö- och Hållbarhetschef idag, den 1 oktober, och ser fram emot att jobba för Kronans Apotek som en viktig samhällsaktör för en hållbar utveckling. 

- Apoteken är en del av den svenska hälso- och sjukvården och ansvarar för en trygg och säker läkemedelsförsörjning i hela landet. Apoteken är ofta den första och sista länken i vårdkedjan för en person som drabbats av sjukdom och hälsobesvär. Ett fokuserat hållbarhetsarbete som främjar god hälsa och ett starkt samhällsengagemang är därför viktigt och går hand i hand med långsiktig tillväxt. Min personliga drivkraft för det här jobbet är att få använda min kompetens och erfarenhet inom bland annat läkemedels miljöpåverkan och strategiskt arbete för att påverka samhället i mer hållbar riktning, säger Frida Hemmingsson.

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08