Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek rullar ut ny visuell identitet i sina apotek.
Kronans Apotek rullar ut ny visuell identitet i sina apotek.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek rullar ut ny visuell identitet i sina apotek.

Under 2019 har Kronans Apotek uppdaterat sin visuella identitet i E-handeln och marknadsföringskanaler. Nu är det dags för kedjans 325 apotek runt om i landet att få ny skrud.

Kronans Apoteks nya visuella identitet, som är framtaget i samarbete med designbyrån Identity Works, ska nu succesivt rullas ut på kedjans alla apotek. Först ut är apoteken på Rymdtorget i Göteborg och Sveavägen 43 i Stockholm. Under nästa år ska hela apoteksportföljen uppdateras.

Bland annat har färger och typsnitt bytts ut och ett illustrationsmanér har adderats för att komplettera bild- och filmmaterial.

- Det händer mycket hos oss just nu och vi hoppas att varumärkets nya grafiska design tydligare ska speglar vårt anslag för omsorg och det tillåtande apoteket, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek och fortsätter:

- Det har såklart varit viktigt att modernisera oss utan att förlora igenkänningsfaktorn i vårt befintliga och redan starka varumärke. Den orangea färgen som är starkt förknippat till varumärket behålls därför som primär färg men kommer in i en modernare ton.

Tidigare i år vann Emelie Friis och Kronans Apotek priset Årets Designköpare 2019 för den nya identiteten. Hyllningen delades ut av Sveriges Kommunikationsbyråer och dess Varumärkes- och Designkommitté. Motiveringen löd:

”Med ett helt nytt grepp i sin kategori och ett uthålligt arbete i alla kanaler och verktyg har denna person förvandlat sterilt till omsorg. En sann manifestation av att design kan förflytta. Vi vill lyfta fram designköpare Emelie Friis på Kronans Apotek.”

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08