Gå direkt till innehåll
Frida Hemmingsson, Miljö- och hållberhetschef på Kronans Apotek.
Frida Hemmingsson, Miljö- och hållberhetschef på Kronans Apotek.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek skänker hjälpmedel till äldreboende i Uppsala

Kronans Apotek skänker utgående varor till välgörande ändamål. Nu får nyöppnade äldreboendet Attendo i Uppsala varor värda över en halv miljon kronor.

Kronans Apotek har som mål att arbeta hållbart och bidra till ett hälsosamt liv för alla. Därför skänker nu apotekskedjan produkter till Attendos äldreboende i Uppsala, Attendo Kapellgärdet Norra, till ett värde av cirka 500 000 kronor.Värmefiltar, ryggkuddar, kryckor, larm och massagerobotar är några av varorna som ges bort.

- På det här sättet hoppas vi kunna göra vardagen lite enklare för människorna på äldreboendet. Det är en möjlighet vi försöker ta så fort vi får chansen och nu uppstod den här möjligheten med utgående varor i vårt sortiment, säger Frida Hemmingsson, Miljö- och hållberhetschef på Kronans Apotek.

För att kunna bidra till en mer hälsosam och hållbar värld har Kronans Apotek tidigare genomfört flera liknande initiativ. Skrivare har skänkts till Stadsmissionen och lusmedel till en hjälporganisation i Grekland. Även på koncernnivå (Kronans Apotek ägs av finska Oriola), arbetar företaget med att minska produktsvinn och avfall, bland annat genom ett samarbete med Matsmart.

Hållbarhetsarbetet inom Kronans Apotek främjar hälsa för människor och samhälle genom att erbjuda rådgivning för en säker läkemedelsanvändning och vi tar emot överblivna läkemedel från kunderna. Vi satsar på tjänster för att hjälpa kunderna med till exempel blodtrycksmätning, vaccination och dosförpackade läkemedel. Kronans Apotek har också ekologiska, veganska och miljömärkta produkter i sortimentet. Kronans Apotek stödjer flera välgörande ändamål, bland andra Farmaceuter Utan Gränser, Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet och Riksförbundet HjärtLung.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll