Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek tar första steget in i metaverse i samarbete med Metabloxz
Kronans Apotek tar första steget in i metaverse i samarbete med Metabloxz

Pressmeddelande -

Kronans Apotek tar första steget in i metaverse

I dag öppnar Kronans Apotek sitt första demoapotek i metaverse. Lanseringen sker på Epicenter under SIME, Norra Europas ledande strategiska event om digitalisering. I ett samarbete med metaverse-plattformen Metabloxz vill apotekskedjan utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen.

Metaverse-apoteket är den senaste innovationen i Kronans Apoteks digitaliseringsresa och ett pilotprojekt inom ramen för tech- och mötesarenan Epicenters plattform för framtidens retail.

- Vi är övertygade om att framtidens apotek handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga service till kunder i alla kanaler. Om det är i metaverse är det ingen som vet, men för oss är det viktigt att ligga i framkant i den digitala utvecklingen och se över hur vi kan tillmötesgå framtidens behov, säger Linda Wakeham, Head of PR Strategy på Kronans Apotek.

Butiken, som i nuläget är en demo-version, kommer att vara öppen under en begränsad tid under SIME-konferensen. Där kommer en live-demonstration visa hur ett köp i metaverse kan gå till. Därefter levereras varorna till kunden med hjälp av en robothund.

- Det här är ett första men väldigt begränsat pilotprojekt. Men vi ser möjligheten att inspirera oss själva och våra kunder till vilka möjligheter som finns i dag. Även om metaverse, avatarer och robothundar känns som en realitet långt fram i tiden kan vårt test vara ett steg på vägen mot framtidens e-handel, säger Linda Wakeham.

Testet genomförs i samarbete med metaverse-plattformen Metabloxz vars mål är att skapa en brygga mellan den fysiska och virtuella världen, samt RobotMinds som hjälper företag navigera allt som har med service-och sociala robotar. Demobutiken är ett av de första projekten som föds ur Kronans Apoteks medlemskap i Epicenter.

Mer om Metabloxz

Mer om Sime

Mer om Epicenter

Mer om Robotminds

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08