Gå direkt till innehåll
Hanna Berglund, Head of Brand & Creative på Kronans Apotek
Hanna Berglund, Head of Brand & Creative på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek välkomnar Hanna Berglund i rollen som Head of Brand & Creative

Kronans Apotek fortsätter att rekrytera nyckelroller till den nya apotekskedjan och tillsätter Hanna Berglund till rollen som Head of Brand & Creative. Hanna kommer närmast från en roll som Marknadschef på El Taco Truck och börjar sin nya tjänst i juni.

- Jag är väldigt glad att kunna välkomna Hanna till Kronans Apotek och till den spännande resan som vi just nu gör. Hanna har en klockren bakgrund för uppdraget och kommer med en bred erfarenhet som kommer stärka upp teamet och vårt varumärke ytterligare, för att kunna utmana apoteksbranschen. Jag ser fram emot att kunna välkomna Hanna till vårt marknadsteam i juni, säger Tobias Karlsson, Marknad- & Kommunikationsdirektör, Kronans Apotek

Hanna har över 12 års erfarenhet av marknadsföringsarbete med inriktning på detaljhandeln och B2C. Hon har under de 6 senaste åren haft ledande befattningar inom marknadsområdet där hon lett kreativa team med fokus på varumärkesstrategier, varumärkespositionering, kampanjbyggande och medieplanering.

De senaste åren har Hanna arbetat som Marknadschef på El Taco Truck och dess för innan har hon arbetat i ledande marknadsföringsroller på Max Burgers och Lidl Sverige.

På Kronans Apotek kommer Hanna att leda varumärkesarbetet samt extern marknad- och kampanjkommunikation både i de fysiska apoteken och i de digitala kanalerna.

- Det känns fantastiskt att få bli en del av Kronans Apotek i just detta skede – ett starkt varumärke och två briljanta bolag som blir ett. Kan inte bli annat än succé. Det känns också väldigt spännande att kliva in i en för mig helt ny bransch, en bransch vars syfte handlar om att människan ska må bra. Jag ser särskilt fram emot att arbeta tillsammans med duktiga kollegor kring hur vi kan säkerställa och bibehålla en tydlig och särskiljande position på marknaden, säger Hanna Berglund, Head of Brand & Creative på Kronans Apotek

Hanna tillträder sin nya roll den 12 juni 2023.

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist