Gå direkt till innehåll
Medarbetarträff på Kronans Apotek blir hållbarhetscertifierad
Medarbetarträff på Kronans Apotek blir hållbarhetscertifierad

Pressmeddelande -

Medarbetarträff på Kronans Apotek blir hållbarhetscertifierad

Den 1–2 februari arrangeras Kronans Apoteks årliga medarbetarträff Peppoteket. Med ett stort fokus på hållbarhet i planeringen har evenemanget nu erhållit certifieringen Hållbart Evenemang.

Under evenemanget kommer tusentals medarbetare från hela Sverige samlas för att dela kunskaper, diskutera viktiga frågor samt ta del av produktnyheter från närmare femtio leverantörer.I planeringen av evenemanget har Kronans Apotek gjort medvetna val för att minska sin miljöpåverkan, till exempel när det gäller val av lokal, mat, resor och materialanvändning. Detta har lett fram till certifieringen Hållbart Evenemang. 

-Peppoteket är ett tillfälle för medarbetarna på Kronans Apotek att inspireras av varandra och utbyta kunskaper. Det är även ett bra exempel på hur vi konkret kan visa medarbetarna hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor och bidrar till en bättre miljö,säger Frida Hemmingsson, miljö- och hållbarhetschef på Kronans Apotek.

För att nå certifieringen Hållbart Evenemang ska ett evenemang uppnå ett antal hållbarhetskrav, bland annat inom miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Som hjälp används ett verktyg med frågor som stödjer den internationella standarden för hållbara event ISO 20121 och FN:s globala hållbarhetsmål. Kronans Apotek har gått igenom alla parametrar i planeringen för evenemanget och besvarat frågorna. Därefter har allt granskats av en revisor som har godkänt att certifieringen uppnås.

-Under evenemanget kommer en revisor att göra ett kontrollbesök, så att vi får ett protokoll med iakttagelser och förbättringsförslag. Vi kommer då såklart att utvärdera resultatet för att se hur vi kan förbättra hållbarhetsarbetet ännu mer inför framtiden, avslutar Frida Hemmingsson.

Här kan du läsa mer om Certifieringen Hållbart Evenemang

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll