Gå direkt till innehåll
Nästa steg i sammanslagningen inleds: 200 apotek skyltas om till Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Nästa steg i sammanslagningen inleds: 200 apotek skyltas om till Kronans Apotek

Idag påbörjas nästa steg i övergången mot att omprofilera Apoteksgruppen som Kronans Apotek när en av Apoteksgruppens butiker på Gullmarsplan i Stockholm skyltats om. Under hösten kommer Apoteksgruppens 200 apotek runt om i landet att göras om till Kronans Apotek.

–Hittills har det handlat mycket om att internt integrera våra två organisationer. Nu kommer även våra kunder att se förändringarna. Vi kommer nu att kommunicera som ett varumärke - Kronans Apotek, och samtidigt utökar vi vårt sortimentsutbud. Det här är en stor milstolpe för oss i resan mot att bli Sveriges största apotekskedja med flest apotek och en e-handel som är öppen dygnet runt, säger Tobias Karlsson, marknad- och kommunikationsdirektör på Kronans Apotek och fortsätter:

- Det blir en spännande höst i ett högt tempo, och vi har många apotek runt om i landet som ser fram emot att få ha invigningsfester för kunderna i sina butiker.

De omprofilerade butikerna är ett viktigt steg för att Kronans Apotek och Apoteksgruppen helt och hållet ska verka under det gemensamma varumärket Kronans Apotek Apotekskunderna kommer även att mötas av ett breddat sortimentsutbud med många nya spännande varumärken, bland annat inom skönhet och hälsa.

– Vi har väntat på den här dagen sedan vi fick kännedom om sammanslagningen. Nu känner vi oss verkligen som en del av Kronans Apotek på riktigt, säger Jasmin Fartousi, apotekschef på Gullmarsplan.

Ett tiotal apotek kommer att omprofileras varje vecka under hösten. Projektet planeras vara klart i början av 2024.

Mer information om omprofilieringen: Omställningen av Apoteksgruppens apotek till Kronans Apotek görs i samarbete med skyltleverantören EuroSign AB som totalt kommer ha ca. 25 aktiva monteringsteam ute i landet. Eurosign har varit delaktiga i planering och produktion av skyltar, foilering samt montage över hela Sverige. På Kronans Apotek ingår de totalt 12 personer i projektteamet som projektleds av Malin Hammarström, Head of Project Manager Marketing.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08