Gå direkt till innehåll
Erik Sjögren, tilltänkt VD, har utsett ny tilltänkt ledningsgrupp för Kronans Apotek och Apoteksgruppen som går samma i nytt bolag.
Erik Sjögren, tilltänkt VD, har utsett ny tilltänkt ledningsgrupp för Kronans Apotek och Apoteksgruppen som går samma i nytt bolag.

Pressmeddelande -

Ny tilltänkt ledningsgrupp utsedd för Kronans Apotek och Apoteksgruppen

I början på oktober planeras Oriola Corporation och Euroapotheca group apotekskedjor i Sverige, Kronans Apotek och Apoteksgruppen, gå samman i ett nytt bolag. Inför det har en ny tilltänkt ledningsgrupp utsetts bestående av 9 personer och roller som vi bedömer kommer att leda det nya bolaget på bästa vis.

”Denna grupp är en stark mix av erfarenheter, kunskap och personligheter. Jag har försökt bygga ett team där vi kompletterar varandra på ett bra sätt för att få in många olika perspektiv. Jag ser fram emot att börja samarbetet med den nya tilltänkta ledningsgruppen för att ta fram en bra plan för det nya bolaget efter att affären stängts i oktober.” säger Erik Sjögren, tilltänkt VD för det nya bolaget.

Den nya tilltänkta ledningsgruppen består av:

Erik Sjögren, VD, har lång erfarenhet av både fysisk och e-handel från Adidas och har därefter varit först försäljning och driftansvarig på Apoteksgruppen sedan 2019 och är nu VD på Apoteksgruppen sedan i januari i år.

Jenny Rådeström, sortiment och inköpsdirektör, har idag liknande roll på Kronans Apotek sedan februari i år och tidigare många års erfarenhet från Menigo och ICA i liknande befattningar.

Sofie Almqvist, HR direktör, har denna roll idag på Apoteksgruppen sedan 2019. Innan Apoteksgruppen var Sofie med och utvecklade Synsams HR och utbildning under flera år.

Nina Wyholt Gradin, försäljning- och driftsdirektör fysisk handel, har under många år jobbat med försäljning och drift inom retail, bla Rizzo och Synoptik. Nina har haft ansvar för försäljning och drift för Apoteksgruppen under 2022 och har dessförinnan haft roller som driftschef och regionchef.

Erik Romell, ekonomidirektör, idag ekonomidirektör på Apoteksgruppen sedan 2021 och dessförinnan controllingchef på Apoteksgruppen. Senast innan apoteksbranschen kom Erik från O ‘Learys där han bla var delaktig i riskkapitalbolaget Altors uppköp av bolaget.

Karin Pesula, kvalitet- och hållbarhetsdirektör, kommer med många års erfarenhet inom apoteksvärlden och kvalitet, bla som kvalitetschef för Kronans Apotek och Svensk Dos.

Lina Hasic, E-handelsdirektör, har under de senaste året varit med i den digitala transformation Kronans Apotek gjort. Innan Lina började på Kronans var hon flera år på Unilever och jobbade med digital försäljning och affärsutveckling.

Jurgis Rudgalvis, integrationsdirektör, kommer senast från rollen som CFO för Euroapotheca och har varit en nyckelperson i affären och sammanslagningen. Har bakgrund främst inom företagsförvärv vilket han tidigare även jobbat med inom Euroapotheca.

Marknadsdirektör förväntas tillsättas externt och kommer kommuniceras när det är klart.

”Vi kommer att vara en tydlig nummer tre på marknaden med några få marknadsandelar efter nummer två. Genom våra kombinerade styrkor så kommer vi kunna utmana de andra aktörer ordentligt. Det kommer bli en spännande resa!” säger Erik Sjögren.

Den tilltänkta ledningsgruppen kommer att påbörja sitt arbete när affären har stängts i början på oktober, för att sedan arbeta fram en plan och strategi för bolaget under sista kvartalet.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08