Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks julsmaker 2021
Kronans Apoteks julsmaker 2021

Pressmeddelande -

Saffran, mandlar, lakrits och senap – här är Kronans Apoteks julsortiment 2021

I Kronans Apoteks julsortiment 2021 finns både nyheter och några återkommande favoriter och storsäljare. Bland julnyheterna märks iranskt saffran av högsta kvalitetsklass (Sargol 1). Andra nyheter i sortimentet är Kronans Apoteks chokladmandlar utan tillsatt socker och lakrits dragerad med lyxig belgisk mjölkchoklad med smak av blåbär, salmiak eller hallon. Favorit i repris från förra året är Kronans julsenap, rikligt smaksatt med härliga julkryddor.

Saffran, världens dyraste krydda, är en av storsäljarna på Kronans Apotek under årets sista kvartal. Inte så konstigt då denna aromatiska krydda har en given plats i julmyset. I år presenterar Kronans en handplockad, finskuren Saffran från Iran av högsta kvalitet Sargol A. Saffran som är klassad med Sargol A innehåller enbart de röda märkesflikarna från saffranskrokusens pistiller och har därför en exklusiv arom, smak och färg. I kvaliteten Sargol separeras de röda märkesflikarna från stiftet före torkningsprocessen. Detta gör att saffranet behåller sin klara, röda färg. Saffran är en klassiker i julbaket men även maträtter och desserter gör sig riktigt bra med den gyllene kryddan.

0,5 gram

Pris: 30 kr


Chokladmandlar har två nyheter, smaken mjölkchokladoch en mörk choklad utan tillsatt socker (Sötade med malitol och Steviolglykosider). Kronans Apoteks chokladdoppade mandlar finns även i smakerna Salmiak och Cappuccino.

135 gram

Pris: 50 kr


Lakrits - vad vore en jul utan massor av lakrits? Kronans mjuka lakrits dragerad med lyxig belgisk mjölkchoklad och i smakerna blåbär, salmiak eller hallon är perfekta munsbitar att ge bort i adventspresent eller att duka fram på gottebordet.

140 gram

Pris 50 kr


Senap har i över 100 år varit en älskad jultradition på svenska apotek. I år kör Kronans en favorit i repris på sin julsenap med smak av julkryddor. I sortimentet finns även storsäljande senapen Start & Söt. Båda är tillverkade i Sverige av finaste senapsfrön från Östergötland.


Kronans Julsenap Julkryddor

Grovkornig senap av finaste senapsfrön från Östergötland. En stark och söt senap, rikligt smaksatt med julkryddor.

Ingredienser: Vatten, socker, svenska gula och bruna senapsfrön, salt, ättika, kryddor, syra (citronsyra). Kryddorna är vitpeppar, nejlika, cayennepeppar, kanel och kardemumma.

175 g

Pris: 55 kr

Kronans Julsenap Stark & Söt

En grovkornig senap av finaste senapsfrön från Östergötland. Klassisk smak med styrka och sötma som passar väl till julens goda mat.

Ingredienser: Vatten, socker, svenska gula och bruna senapsfrön, salt, ättika, syra (citronsyra), kryddor. Kryddorna är nejlika och cayennepeppar.

Utöver saffran, lakrits och senap har Kronans Apotek fyllt sitt julsortiment med olika sorters ekologiskt julte och kaffe med smak av kardemumma samt en mängd olika godsaker såsom chokladtryfflar, sockerfria chokladmandlar och strutar fyllda med fudge, gräddkola och polkakarameller.

175 g / 240 g

Pris: 55 kr / 90 kr

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08