Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks försäljning av kondomer och glidmedel ökar under sommarmånaderna
Kronans Apoteks försäljning av kondomer och glidmedel ökar under sommarmånaderna

Pressmeddelande -

Semestertider - då ökar försäljningen av kondomer och glidmedel

Under sommarmånaderna ökar försäljningen av kondomer och glidmedel markant i Sverige. På Kronans Apoteks över 300 apotek runt om i landet har försäljningen av dessa produkter under juni i år ökat med 32 % jämfört med maj.

- Det är uppenbart att de sexuella aktiviteterna ökar under sommarmånaderna. Eller i alla fall att försäljningen av kondomer och glidmedel går upp. Och det är förstås positivt att många väljer att skydda sig från könssjukdomar och oönskade graviditeter med kondom. Säkert sex är bra sex, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek i Stockholm.

Under de senaste två åren har Kronans Apotek sett en kraftig ökning i försäljning av kondomer och glidmedel under framförallt sommarmånaderna juni och juli.

- Vi tycker det är positivt att vi ser en ökad försäljning av kondomer och glidmedel under sommaren. Förhoppningsvis innebär det att fler har säkert sex. Rent statistiskt ökar lusten under sommarmånaderna och det är väl det som vi nu ser i våra försäljningssiffror som med största sannolikhet kommer att fortsätta öka under juli.

Den årliga försäljningen av kondomer ligger på 16 till 18 miljoner kronor och försäljningen brukar öka i samband med sommarmånaderna. Den mest populära kondomen de senaste åren har varit Profil.

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08