Gå direkt till innehåll
Tillsammans med sina kunder bidrar Kronans Apotek med över 1,5 miljoner kronor till Bröst- och Prostatacancerförbundet

Pressmeddelande -

Tillsammans med sina kunder bidrar Kronans Apotek med över 1,5 miljoner kronor till Bröst- och Prostatacancerförbundet

Under oktober och november genomförde Kronans Apotek och Apoteksgruppen sin första gemensamma ”Enade mot cancer”-kampanj sedan sammanslagningen. Tillsammans med sina kunder och över 500 apotek bidrog kampanjen med över 1,5 miljoner kronor till Bröst- och Prostatacancerförbundet.

Kronans Apotek och Apoteksgruppen har i flera år haft nära samarbeten med Bröst- och Prostatacancerförbundet och sålt rosa band och blå mustascher. Under hösten 2022 slogs de två apotekskedjorna samman sina drygt 500 apotek under varumärket Kronans Apotek. I år var därför första året som kampanjen ”Enade mot cancer” genomfördes med dubbel kraft.

Vi kan alla vara med och göra skillnad
Som enda apotekskedja som är huvudpartner till båda förbunden, vill Kronans Apotek tillsammans med sina kunder belysa att alla kan vara med och göra skillnad. Även hur viktigt det är att vi fortsätter bidra varje år för att stötta nya individer som drabbas, samt personer i dennes närhet.

- Många i samhället är fortsatt, direkt eller indirekt, drabbade av antingen bröstcancer eller prostatacancer. Som stor aktör på den svenska apoteksmarknaden har vi på Kronans Apotek ett stort ansvar att bidra till en positiv samhällsutveckling. Därför känns det extra fint att vara huvudpartner till båda förbunden och som en enad kraft driva den här kampanjen tillsammans, säger Caroline Kjerstadius, hållbarhetschef på Kronans Apotek, och försätter:

- Under kampanjen har vi inte bara lyckats samla in pengar och på så vis bidragit till fortsatt forskning, vi ser även att vi genom dialog med våra kunder har bidragit till ökad medvetenhet och kunskap kopplat till både bröst- och prostatacancer. Vi vill rikta ett extra stort tack till våra kunder som fortsatt vill vara med och göra skillnad, trots att vi vet att många har det extra tufft i år.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08