Gå direkt till innehåll
Umeå Ersboda - Årets Kronans Apotek 2020
Umeå Ersboda - Årets Kronans Apotek 2020

Pressmeddelande -

Umeå Ersboda - Årets Kronans Apotek 2020

På Kronans Apoteks digitala Chefsträff under torsdagen och fredagen var en av höjdpunkterna att hylla medarbetare och apotek som under förra året utmärkt sig på olika sätt. Priset Årets Kronans Apotek gick till Umeå Ersboda som under 2020 uppnått ett rekordresultat. Övriga priser tilldelades Kronans Apotek Skarpnäck som blev årets komet samt Kronans Apotek Uddevalla Västerlånggatan som blev årets omniapotek.

- Stort grattis till alla medarbetare på våra apotek Umeå Ersboda, Skarpnäck och Uddevalla Västerlånggatan! Jag är otroligt stolt över det arbete vi gör tillsammans för att uppnå en ännu bättre kundupplevelse, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek.

ÅRETS APOTEK – Umeå Ersboda

Juryns motivering:

Det här apoteket levererar under 2020 ett rekordresultat på hela 6,6 mkr eller 11,3%. Trots stor konkurrens i denna stad och Coronapandemi ökar apoteket både sin egenvårdsaffär och receptvolym. Apotekschef och medarbetare utvecklar under året ytterligare sitt teamarbete och jobbar aktivt med alla stegen i kundmötesprocessen vilket gett tydliga resultat. Apoteket är en attraktiv arbetsplats dit både medarbetare och kunder söker sig. Med tydligt målfokus om att bli årets apotek har Johan tillsammans med gänget på Ersboda lyckats.

Apotekschef i Umeå Ersboda, Johan Löfgren säger:

-Det känns helt sjukt bra! Jag får rysningar när jag tänker på att vi lyckats bli årets apotek ett så konstigt år som det förra ändå var. Jag hade en 3-årsplan när jag kom till Kronans Apotek att vi skulle bli årets apotek år 3. Men det tog bara två år! Vi har tillsammans gjort en resa för att få bättre kundmöten, mer engagerad personal och haft mycket fokus på att vi gör det här tillsammans. Och det är gemenskap och teamwork som gör oss till vinnare! Jag är så stolt över det jobb personalen gör och har gjort! Och under förra året fick vi betalt för det arbete vi gör dagligen. Vi har ökat när många andra apotek haft svårt och det har jag försökt att förmedla till medarbetarna, att vi ska vara glada att vi har kunderna hos oss. Det som är så roligt är att vi fortsätter hålla i även 2021. Så nästa mål är att bli första apotek som vinner två år i rad.

ÅRETS KOMET – Kronans Apotek Skarpnäck

Juryns motivering:

Apoteket har under 2020, trots att majoriteten av personalstyrkan varit ny, lyckats höja apoteket till nya höjder och landat in i en EBITDA på 156,22% över budget. Apoteket har ökat sitt NKI från 85 till 91 som ny standard. De har trots utmanande år ökat sin trafik till apoteket samt ökat snittköpet markant. Egenvårdsförsäljningen har ökat med över 23% på apoteket under 2020 och raderna har ökat över 5% mot budget och ännu mer över föregående år. Till ytan är apoteket litet med sina 45 kvm men tillsammans har personalen verkligen optimerat försäljningsytorna, skapat ett säljklart apotek och jobbat med lokalt affärsmannaskap för att fånga upp kunders önskemål och efterfrågan vilket har drivit en stor del av försäljningen på egenvården. Personalen har sett apotekets potential och tagit vara på den och drivit apoteket på ett effektivt sätt tillsammans där de lever Kronans Apoteks värderingar. Apoteket hade för första gången ett resultat i medarbetarundersökningen som visade grönt på alla parametrar. Med ett lyhört ledarskap har medarbetarna kunnat växa och tagit ansvar för sitt apotek vilket visat sig i medarbetarundersökningen samt i apotekets resultat. Det här apoteket har gjort ett fantastiskt lyft mot alla odds och är vår komet.


ÅRETS OMNIAPOTEK – Kronans Apotek Uddevalla Västerlånggatan

Juryns motivering:

Apoteket har under 2020 haft ett stort omnifokus. Redan från start har apoteket jobbat med kundgarantin och under 2020 gjorde de över 600 st, flest i hela region 5! Apotekschef Malin Linsten med personal möter kunden där kunden vill bli mött och erbjuder en sömlös kundresa. De har också jobbat hängivet med konvertering till kundklubben och e-postadresser för att ständigt se till att kunderna är nöjda och lojala. Ett otroligt bra jobb under ett utmanande år!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08