Gå direkt till innehåll
För att stötta ”Hjärtemånaden” skänker Kronans Apotek 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av typen Omron M7 Intelli IT och Omron M3 Comfort.
För att stötta ”Hjärtemånaden” skänker Kronans Apotek 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av typen Omron M7 Intelli IT och Omron M3 Comfort.

Nyhet -

Kronans Apotek stödjer Hjärtemånaden och hjälper dig ha koll på blodtrycket

Varje år i februari uppmärksammas Hjärtat av Riksförbundet HjärtLung genom kampanjen ”Hjärtemånaden”. I år stödjer Kronans Apotek denna kampanj genom att skänka 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av utvalda modeller. Dessutom, och under hela året, erbjuder Kronans Apotek blodtrycksmätning på cirka 150 av kedjans 320 apotek.

Februari är hjärtmånaden och den 14 februari infaller även Alla hjärtans dag. Det är ett tillfälle då man kan visa uppskattning för de man tycker om. Det kan man göra på många olika sätt. Ynette Gustavsson, Kategorichef för Tjänster på Kronans Apotek tycker att ett bra sätt kan vara att ta med sig någon man tycker om och göra en blodtrycksmätning.

-Högt blodtryck märks oftast inte, men är en grundläggande riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdom. Därför är det viktigt att kontrollera blodtrycket regelbundet, säger Ynette Gustavsson och fortsätter:

-Varför inte ta med sig sin käresta och tillsammans kolla blodtrycket? Ofta är det enklare att besöka ett apotek än att passa vårdcentralens tider och man behöver inte boka en tid, det är bara att droppa in.

Blodtrycksmätningarna utförs av farmaceuter och apotekstekniker som utbildats särskilt för detta. Förutom själva mätningen erbjuder företaget även rådgivning kring läkemedel och ger tips på hur man kan mäta själv hemma med en egen mätare. En blodtrycksmätning är kostnadsfri för kundklubbsmedlemmar och kostar 60 kr för icke kundklubbsmedlemmar.

Högt blodtryck räknas till en av folksjukdomarna och i Sverige har nästan hälften av alla i åldersgruppen 65–85 år högt blodtryck. För att stötta ”Hjärtemånaden” skänker Kronans Apotek 50 kronor till Riksförbundet HjärtLung för varje såld blodtrycksmätare av typen Omron M7 Intelli IT och Omron M3 Comfort.

Här hittar du vilka Kronans Apotek som erbjuder Blodtrycksmätningar.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08