Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen 2018.
Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen 2018.

Nyhet -

Kronans Apotek stödjer Musikhjälpen

Årets upplaga av Musikhjälpen är igång. Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som anordnas i samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT Play och Radiohjälpen. Årets tema för Musikhjälpen är - Alla har rätt att funka olika. Kronans Apotek kommer i år att stödja denna insamling.

Mellan den 10 – 16 december och sammanlagt 144 timmar, direktsänder P3 och i SVT/SVT Play dygnet runt för att tillsammans med Radiohjälpen samla in pengar till människor med funktionsnedsättning.

I en glasbur i Lund kommer programledarna Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz att leda Musikhjälpen och bjuda på en lång rad intressanta gäster och inslag och där alla kan skänka en slant och få en önskelåt spelad.

Människor med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof - och få hjälp sist.

Kronans Apotek kommer i år att skänka 40 000 kr till Musikhjälpen och har även öppnat en digital insamlingsbössa i Musikhjälpens regi där kunder och alla som vill lätt kan bidra. På alla Kronans Apotek i Skåneregionen kommer även Musikhjälpens budskap att uppmärksammas på digitala skärmar.

-Musikhjälpen är ett fantastiskt initiativ som engagera och lyfter fram det positiva i människor. Vi vill vara med och göra vad vi kan för att sprida kunskap, lyfta ämnet och bidra till att stötta människor med funktionsnedsättning, säger Eva Svärd apotekschef Kronans Apotek i Lund.

Vill du vara med och stödja insamlingen via Kronans Apoteks bössa? Använd länken nedan.

Till insamlingsbössan

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08