Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Nyhet -

Kronans Apoteks julgåva stödjer Östersjön

Precis som tidigare år kommer Kronans Apotek även i år att skänka pengar till välgörande ändamål istället för att köpa julklappar till medarbetare och intressenter. Årets juldonation går till John Nurminens stiftelse rena Östersjöprojekt i Finland och till WWFs Rädda Östersjön i Sverige.

Östersjön är ett av världens med förorenade hav med övergödning och överfiske. En del av föroreningarna handlar också om läkemedel som spolas ned i toaletten och hamnar i Östersjön.

-Det känns bra att skänka pengar men förutom det så ska vi såklart fortsätta att utveckla vårt hållbarhetsarbete i alla led. Vi ska även fortsätta vårt positiva arbete med till exempel en så enkel men viktig sak som att upplysa våra kunder om att lämna in sina överblivna läkemedel till ett apotek. Bara genom det arbetet har vi i år samlat in och kasserat 345 ton läkemedel, säger Anders Torell

Inom hela Oriola-koncernen, där Kronans Apotek ingår, vägleder fyra strategiska teman koncernens hållbarhets arbetet; Människor och samhälle, Ansvarsfull partner, Klimatförändring och miljö och Ekonomisk hållbarhet.

För mer information om WWF och Rädda Östersjön:

https://www.wwf.se/wwfs-arbete/hav-och-fiske/radda-ostersjon/1181754-radda-ostersjon-startsida

För mer information om Östersjöprojekten och John Nurminen stiftelsen:

https://www.johnnurmisensaatio.fi/sv/

Ämnen

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08