Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

8-14 april gratis blodtrycksmätning på 68 apotek

Kronans Droghandel erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning på 68 av sina 200 apotek i 18 län under perioden 8-14 april och 6-12 maj. Detta är en del av Kronans Droghandels satsning Alla Hjärtans År. 

Hjärt- och kärlsjukdomar är ett utbrett folkhälsoproblem och den vanligaste dödsorsaken i Sverige. I en ny stor Sifo-undersökning på uppdrag av Kronans Droghandel, där man kartlagt svenskarnas tankar och oro kring sitt hjärta, svarar nästan var fjärde att de äter hjärt-kärlmedicin. Vanligast är blodtrycksmedicin som 19 procent svarat att de tar.

Omkring var fjärde vuxen har högt blodtryck som är den främsta riskfaktorn för bl a stroke. Många patienter är underbehandlade och det finns mycket kvar att förbättra när det gäller både läkemedelsbehandling och livsstilsförändringar vid hjärt-kärlsjukdom. Motion är ett sätt att få ner blodtrycket och få hjärtat att må bättre, men samtidigt visar undersökningen att många fortsätter med en ohälsosam livsstil trots fastställd diagnos.

Läs mer i pressmeddelande om undersökningen där det även framgår vilka 68 apotek i landet som erbjuder kostnadsfri blodtrycksmätning perioden 8-14 april och 6-12 maj. Se även som relaterat material nedan.

För mer information, kontakta
Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel, 010-240 61 13, 070-589 02 13, carin.svensson@kronansdroghandel.se

Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58, andreas.rosenlund@kronandsdroghandel.se

För mer information om Kronans Droghandels blodtrycksmätarveckor se här.


Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 220 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs av Oriola-KD och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll