Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bästa leverantörerna 2014

Kronans Apotek har utsett sina bästa leverantörer 2014 i kategorierna årets leverantör, årets hyresvärd och årets kommunikationspartner. Priserna delades ut på en träff på Berns, under onsdagskvällen den 10 september, för de 300 mest betydande leverantörerna till Kronans Apotek.

Kronans Apotek har delat ut pris till årets leverantör sedan 2010. I år har antalet kategorier ökats till tre: årets leverantör, årets hyresvärd och årets kommunikationspartner.

-  Våra samarbeten med leverantörerna är viktiga för oss och vårt företags utveckling. Vi lyfter därför fram samarbeten som har varit mycket positiva på flera plan för oss, men som vi också bedömer har stärkt leverantörerna, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Apotek.

-  Kronans Apotek och våra leverantörer ska samarbeta än mer. Det är tillsammans som vi når framgång, säger Stig Tornell, sortiment- och marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Till årets leverantör 2014 utsågs L’Oréal. Juryns motivering:
Årets leverantör verkar inom ett av våra mest prioriterade sortimentsområden och är ledande i att driva tillväxt inom sina kategorier, för Kronans Apotek och på hela marknaden. De är en proaktiv partner som med stor professionalitet, kunskap och nytänk driver sitt sortiment, sina nylanseringar och kampanjer. Årets leverantör bidrar aktivt till att tillsammans med oss göra Kronans Apotek till Sveriges ledande apotekskedja.

Till årets kommunikationspartner 2014 utsågs Reactor Retail. Juryns motivering:
Vinnaren av årets kommunikationspartner har utmanat de traditionella apoteksmiljöerna och skapat ett kvinnligare och personligare apotekskoncept, som uppmuntrar till en mer sinnlig upptäcktsfärd i våra butiker. Med en smakfull och varumärkesbyggande butikskommunikation har de lyckats skapa både en stark varumärkesidentitet och köplust på våra apotek.

Till årets hyresvärd 2014 utsågs ALM Equity, Kvarnengallerian Uppsala. Juryns motivering:
Med ödmjuk framtoning, konceptuellt nytänk, en drivkraft av kvalité och service kommer handelsplatsen spegla en modern stil för både butiker och restauranger.

Tidigare pristagare: Ekulf, BDF Beiersdorf, Actavis och Axellus.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Mickaela Borg

Mickaela Borg

Presskontakt PR-ansvarig 072-0503473