Gå direkt till innehåll
Björkpollen på antågande – så lindrar du pollenplågan.

Pressmeddelande -

Björkpollen på antågande – så lindrar du pollenplågan.

Sedan vecka fem har försäljningen av pollenprodukter på Kronans Apotek ökat med 492 procent* och ligger nu 73 procent över föregående års försäljning. Mest har den ökat i Stockholms län och i Jönköpings län. I Kronans Apoteks Pollenkartan kan du se i vilket län efterfrågan på pollenprodukter ökar mest. Här får du även råd om hur du lindrar din pollenallergi och förbereder dig för björkpollensäsongen.

- Mycket talar för en kraftig pollensäsong i år och eftersom björken är i antågande och flest allergiker reagerar på björkpollen så är det hög tid för den som har allergi att fylla på i medicinskåpet och förnya eventuella recept, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek.

Enkla tips som kan lindra din pollenallergi:

  • Se till att ha pollenläkemedel hemma och ta dem i tid så mår du bättre
  • Vädra inte
  • Undvik att torka tvätt eller vädra sängkläder utomhus, då pollen lätt fastnar
  • Våttorka istället för att dammsuga
  • Träna helst inomhus
  • Skölj gärna ur håret på kvällen om du varit utomhus under dagen

Med Kronans Apoteks Pollenkartan, som baseras på försäljningen av allergiprodukter på Kronans Apoteks 320+ butiker runt om i Sverige, kan du se i vilket län efterfrågan på pollenprodukter ökar mest. Utöver försäljningsökningar av pollenprodukter finns även konkreta råd och tips på hur man lindrar sin pollenallergi samt frågor och svar om pollen från farmaceuter hos Kronans Apotek. 

*Försäljningsökningen visar skillnaden i försäljning från vecka 5 och fram till vecka 16 i Kronans Apoteks butiker runt om i Sverige. Kartan uppdateras varje vecka.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist