Gå direkt till innehåll
Black Week hos Kronans Apotek
Black Week hos Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Black Week hos Kronans Apotek

Black Week för Kronans Apotek var en försäljningsframgång och e-handelsförsäljningen ökade med 261% procent jämfört med samma period förra året. Även trafiken till de fysiska butikerna ökade markant. 

När Kronans Apotek summerar resultaten från Black Week överträffade försäljningen förra året med råge. E-handeln inledde den starka försäljningen redan under smyg-starten den 18 november, och har ökat under hela veckan. Under Black Friday nådde försäljningen all-time-high.

- I vår E-handel ökade den totala försäljningen med 261% procent jämfört med Black Week förra året och med över 400% om vi jämför med en ”normal vecka”. Fredagen stod för den absolut största ökningen, plus 270 procent jämfört med samma dag förra året, säger Anders Torell, Vd för Kronans Apotek.

Även kundtillströmningen till fysiska butiker ökade.

- Vi har inte hunnit summera säljsiffrorna än, men apoteken jag hunnit prata med är positiva och visar bra försäljning, säger Anders Torell.

Även idag, under Cyber Monday, fortsätter priserbjudandena på Kronans Apotek.

- Vi vill visa upp vårt breda sortiment med produkter som passar för både vuxna, barn och även djur och erbjuda  konkurrenskraftiga priser, säger Anders Torell och fortsätter:

- Engagemanget och effektiviteten från alla medarbetare under veckan har varit fantastiskt att se och medarbetare från alla verksamheter har stöttat e-handelsapoteket. Ett riktigt starkt team är en grundsten för att nå ett bra resultat som företag, och det har vi, avslutar Anders Torell.

Toppsäljande varumärken på Kronans Apotek under Black Week var:

  1. Priorin – Näring till håret
  2. Löwengrip The Cream - Ansiktskräm
  3. Oral B - Eltandborste

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08