Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Broddarna är slut

Kronans Droghandel har slut på broddar på centrala lager. Det finns fortfarande en del broddar ute på de lokala apoteken, men de säljs snabbt slut. Det har varit brist på broddar i hela Europa på grund av den bistra vintern.

Kronans Droghandel hade inför vintern beställt in extra mycket broddar eftersom det fanns tecken på en bister vinter. Lagret har dock inte räckt. De broddar som finns kvar finns ute på apoteken, på det centrala lagret är de slut.

Kronans Droghandel kommer få in nya broddar den 17 januari och sen tar det ytterligare tre dagar innan de finns på apoteken. Normalt säljer Kronans Droghandel två modeller av broddar, Yngjsöbrodden och Tvärstopp, men de är slut. Den modell som kommer in är Cross country, en mer sportig modell som också passar bra när man sportar eller går stavgång.

Från oktober till december har Kronans Droghandel sålt 12 700 broddar. Samma period förra året, 2009, såldes 6 500 stycken.

Redan innan jul var halkan svår och många akutmottagningar fick snabbt in rekordmånga som halkat och slagit sig illa eller brutit armar och ben. Det mildväder som kommit nu har gjort halkan än svårare med vatten och is.

Statens folkhälsoinstitut uppskattade 2009 kostnaderna för fallolyckorna bland personer över 65 år till fem miljarder per år i direkta kostnader och ytterligare nio miljarder i kostnader för försämrad livskvalitet.

I Sverige dör i snitt tre äldre personer till följd av fallolyckor varje dag. Det är mer än dubbelt så många som dör i trafiken. Och fem gånger fler hamnar på sjukhus efter fallolyckor än efter olyckor i trafiken. Många av dessa olyckor sker givetvis inomhus, men årets halka har troligen lett till än fler halk- och fallskador.

För mer information, kontakta:
Carin Svensson, farmacichef Kronans Droghandel, 010 240 61 13
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58,
070-359 10 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 190 apotek från Trelleborgi söder till Malmberget i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08