Gå direkt till innehåll
Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären
Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla släpper nagellack baserat på karriären

Genom att kombinera siffror från Charlotte Kallas karriär fick längdstjärnan och Kronans Apotek fram en särskild sifferkombination – en så kallad hexadecimal – som utgör färgen på ett nytt, hållbart nagellack. Nagellacket #166c22 är framtaget av en svensk kemist och är fritt från de gifter som traditionella nagellack innehåller. ”Nu är det mina händer och fötters tur att skina”, säger Charlotte Kalla, som nyligen avslutade sin skidkarriär.

9 OS-medaljer. 13 VM-medaljer. 53 SM-medaljer. 1 seger i Tour de Ski. 59 individuella pallplatser i världscupen och 15 i lag. 7 juniora medaljer. Addera några av höjdpunkterna från Charlotte Kallas karriär och siffran landar på 166. Genom att lägga till ett C (som i Charlotte) samt 22 (som i året då Charlotte lade skidkarriären på hyllan) fick Kronans Apotek och Charlotte Kalla fram sifferkombinationen #166c22.

Denna hexadecimal representerar – passande nog – en mörkt grön färg.

- Färgen är fantastisk, det här nagellacket är en verklig hyllning till miljön, naturen och skogen. Men det är också ett tack till mina händer och fötter som länge försummades på grund av min karriär. Nu är det deras tur att skina”, säger Charlotte Kalla.


Charlotte Kalla har sedan tidigare ett samarbete med Kronans Apotek, där de tillsammans utvecklat kvalitetsprodukter med fokus på hållbar hudvård. Nagellacket #166c22 utgör inget undantag. Lacket är framtaget av en svensk kemiingenjör, vars företag producerar nagellack som är skonsamma mot miljön. Huvudingrediensen, cellulosa, kommer från skogens träd och receptet är byggt på ett minimalt antal kemiska komponenter.

- Vi gillade verkligen tanken på att komplettera Charlottes övriga hand- och fotvårsartiklar med ett snyggt och kvalitativt nagellack. Vi är otroligt glada att vi, tillsammans med Charlotte, nu kan erbjuda ett nagellack som liksom hennes övriga produkter har ett stort fokus på hållbarhet, säger Linda Wakeham, Lead PR, Strategy and Relations på Kronans Apotek.

  #166c22 säljs i begränsad upplaga exklusivt via Kronans Apoteks webbshop från och med 7 november. En flaska innehåller 8 ml nagellack och kostar 119 kronor.

  Relaterade länkar

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

  Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

  Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

  Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

  Kontakter

  Linda Wakeham

  Linda Wakeham

  Presskontakt Kommunikationschef
  Lisa Regnér

  Lisa Regnér

  Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

  Relaterat innehåll