Gå direkt till innehåll
Hudvårdsserien KALLA får tillökning.
Hudvårdsserien KALLA får tillökning.

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla utökar hållbar hudvårdsserie med Kronans Apotek

Efter succédebuten med hudvårdsserien Kalla utökar nu Kronans Apotek sortimentet med ytterligare tre produkter tillsammans med skiddrottningen Charlotte Kalla. Nu adderas duschkräm, kroppslotion och deodorant till serien. Produkterna är framtagna för utsatt hy och finns nu exklusivt på Kronans Apoteks hyllor och e-handel.

Parallellt med skidkarriären fortsätter Charlotte Kalla att arbeta som produktutvecklare åt Kronans Apotek. Samarbetet startade 2019 och resulterade i hudvårdsserien Kalla som nu har fått tillökning i form av en duschkräm, en kroppslotion och en deo. I likhet med övriga produkter i Kalla-serien är de veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade.

– Det har varit jättekul att följa mottagandet av vår hudvårdsserie. Intresset och responsen har varit jättestor och försäljningen en succé. Under året har jag nu även utvecklat och testat de nya produkterna som känns som en självklar utökning av serien. Precis som tidigare har vi haft ett fokus på hållbarhet, kvalitet och att produkterna tas fram på ett etiskt försvarbart sätt, säger Charlotte Kalla om samarbetet.

Produktserien Kalla ligger i linje med Charlottes egna hudvårdsrutiner och består av produkter som skyddar, reparerar och återhämtar. Kroppslotionen och duschkrämen har en doft av jasmin och citrus och innehåller bland annat prebiotika. Den hjälper till att förbättra hudens naturliga balans och hjälper mikrofloran att frodas genom att mata de goda bakterierna.

– Från att tidigare ha fokuserat på händer, fötter och ansikte får nu hela kroppen den vård den förtjänar. En god hudflora stödjer en balanserad och hälsosam hud och kan motarbeta ogynnsamma hudbakterier och stärka hudens egna naturliga försvar. Resultatet blir en starkare hud. Huden får också näring och blir återfuktad och mjuk, säger Lisa Bontin, chef för egna varumärken på Kronans Apotek.

Produkter finns tillgängliga på Kronans Apotek samt kronansapotek.se

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll

Charlotte Kalla och Kronans Apoteks VD, Anders Torell. Foto: Hanna Olsson

Charlotte Kalla och Kronans Apotek utvecklar hållbar hudvård i nytt samarbete

Sveriges främsta kvinnliga olympier, Charlotte Kalla, har tecknat ett treårigt avtal med Kronans Apotek. Tillsammans utvecklar de en produktserie med fokus på hållbar hudvård, både för miljö och människor. “Ska jag sätta mitt namn på en produkt så vill jag vara delaktig i processen och säkerställa att det är en hållbar produkt och ett samarbete som jag kan stå för”, säger Charlotte Kalla.