Gå direkt till innehåll
Charlotte Kalla och Kronans Apotek lanserar kondomen Bättre glid
Charlotte Kalla och Kronans Apotek lanserar kondomen Bättre glid

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla och Kronans Apotek lanserar kondomen Bättre glid

Efter en blytung stafettsträcka under skid-VM i tyska Obertsdorf kommer nu Bättre Glid – en ny kondom och glidmedel som utvecklats av skiddrottningen Charlotte Kalla tillsammans med Kronans Apotek. Kondomerna är gjorda av ekologiskt gummi och har testats med en patenterad Triple Dipping-teknik. Efter användning kan de återvinnas i Kronans Apoteks fysiska butiker.

– Äntligen kan det bli lite åka av, säger Charlotte Kalla.

Hösten 2020 lanserades Kalla – Charlotte Kallas nya hudvårdsserie med sammanlagt nio hudvårdsprodukter – på Kronans Apotek. Framgången lät inte vänta på sig. Men slitstark hy skyddar tyvärr inte mot dåligt vallade skidor. Det fick Charlotte Kalla bittert erfara när hon med rosenskimrande kinder kämpade för kung och fosterland på den andra stafettsträckan. Skidorna hon åkte på var i princip helt utan glid. Där och då i en mörk vallabod bestämde hon sig: Svenska folket förtjänar bättre glid. Tillsammans med vallateamet började hon och Kronans Apotek sedermera att mejsla fram det som senare skulle bli kondomen Bättre glid.

– Bra glid borgar för en säker målgång. Hållbarhet ligger mig också extra varmt om hjärtat. Därför känns det skönt att produkterna även kan komma till ny användning. Jag vill inte sätta mitt varumärke på vad som helst, säger Charlotte Kalla.

Förutom kondomen har Kalla-teamet också utvecklat ett glidmedel med samma namn. Produktlanseringen kommer att äga rum den 24 april. 

- Svenska folket fick aldrig chansen att njuta av stafettframgångar under skid-VM. Nu är det bara att fylla på påskägget och skapa lite magi på egen hand därhemma i tv-sofforna, säger Linda Wakeham, PR-chef, Kronans Apotek

    Arbetsgrupp:

    Kronans Apotek

    Emelie Friis, Marknadsdirektör

    Linda Wakeham, PR chef

    Malin Henriksson Social Media manager

    Spotlight PR

    Ola Söderlind, Mediespecialist

    Identity Works

    Marie Rudolphie - Strateg & Client Director

    IW Edition

    David Leeb - Projektledare

    Johanna Reis - Creative Director

    Felicia Nilsson - Art Director

    Ida Colliander - Copy

    Relaterade länkar

    Ämnen

    Kategorier


    Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

    Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

    Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

    Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

    Kontakter

    Linda Wakeham

    Linda Wakeham

    Presskontakt Kommunikationschef
    Lisa Regnér

    Lisa Regnér

    Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

    Relaterat innehåll