Gå direkt till innehåll
Charlotte Kalla ett segerrecept för Kronans Apotek
Charlotte Kalla ett segerrecept för Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla ett segerrecept för Kronans Apotek

Under 2020 bytte skiddrottningen Charlotte Kalla delvis spår när hon började utveckla en hudvårdsserie i samarbete med på Kronans Apotek. Produkterna blev snabbt populära och redan ett drygt halvår efter lanseringen har Kalla sålt för 3,2 miljoner kronor, vilket är lika mycket som den förväntade helårsförsäljningen.

I början av 2020 meddelade Charlotte Kalla att hon ingått ett treårigt samarbetsavtal med Kronans Apotek. I samarbetets inledande etapp har hon varit med och utvecklat en helt ny hudvårdsserie med nio veganska produkter för ansikte, händer och fötter. Serien fick också bära skiddrottningens eget efternamn: Kalla.

Produktlanseringen ägde rum den 7 oktober i fjol. Drygt ett halvår senare har hudvårdsserien Kalla redan nått den förväntade helårsförsäljningen: 3,2 miljoner kronor. Ytterligare framgångar för hudvårsserien kom i april i år när Kalla Micellärvatten utsågs till Bästa ekologiska Micellärvatten av Beauty Oscars 2021. Charlotte Kalla och Kronans Apotek är nu i startgroparna att börja utveckla fler produkter i Kalla-serien.

– Intresset för Kalla-serien har varit helt enormt vilket är fantastiskt roligt att se. Det har varit fantastiskt att få samarbeta med Sveriges främsta kvinnliga olympier genom tiderna, från start till mål, och ta del av hennes fokus och målmedvetenhet. Jag tror att nyckeln till succén har varit det nära samarbetet mellan alla inblandade parter och att detta engagemang genomsyrar en kampanj som kan leva under lång tid och fungerar oberoende av kanal, säger Emelie Friis, marknadsdirektör på Kronans Apotek.

Om hudvårdsserien KALLA:
Kronans Apotek och Charlotte Kalla’s hållbar hudvårdserie för utsatt hy innehåller just nu nio produkter för ansikte, händer och fötter. Alla produkter i serien är veganska, närproducerade och Cosmos Natural-certifierade och ligger i linje med Charlotte Kallas egna hudvårdsrutiner och med ingredienserskyddar, reparerar och återhämtar.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll