Gå direkt till innehåll
Charlotte Kalla och Kronans Apoteks VD, Anders Torell. Foto: Hanna Olsson
Charlotte Kalla och Kronans Apoteks VD, Anders Torell. Foto: Hanna Olsson

Pressmeddelande -

Charlotte Kalla och Kronans Apotek utvecklar hållbar hudvård i nytt samarbete

Sveriges främsta kvinnliga olympier, Charlotte Kalla, har tecknat ett treårigt avtal med Kronans Apotek. Tillsammans utvecklar de nya kvalitetsprodukter med fokus på hållbar hudvård, både för miljö och människor. “Ska jag sätta mitt namn på en produkt så vill jag vara delaktig i processen och säkerställa att det är en hållbar produkt och ett långsiktigt samarbete som jag kan stå för”, säger Charlotte Kalla. Produktlansering sker hösten 2020.

Skiddrottningen Charlotte Kalla, Sveriges främsta kvinnliga olympier inleder nu ett samarbete med Kronans Apotek som sträcker sig över tre år. Tillsammans utvecklar de nu en hudvårdsserie som vårdar och tar hand om kropp och själ mellan urladdningarna oavsett om du är elitidrottare eller glad motionär. Sammanlagt rör det sig om åtta produkter för ansikte, händer och fötter. Hållbarhet har varit ledord under processen, både vad gäller miljö och människor. Att produkterna framställs på ett etiskt hållbart sätt med så liten miljöpåverkan som möjligt har varit helt avgörande för samarbetet. Produkterna hittas under Kronans Apoteks eget varumärke och kommer finnas tillgängliga i butik hösten 2020.

– Det blir mycket resor, träning och tävling och det är viktigt att ta hand om sig själv och hitta stunder att ladda om. Därför vill jag ta fram produkter som ger energi och kraft. Det här samarbetet grundar sig i omtanken för människor och natur, något som är viktigt för både mig och Kronans Apotek, en supermatchning, säger Charlotte Kalla.

Produktserien är utvecklad efter Charlotte Kallas personliga rutiner, med krämer, dofter och salvor för nedvarvning och välbefinnande. Charlotte har varit med och utfört tester och bidragit med personliga perspektiv och idéer, framtagningsprocessen har varit ett kreativt samarbete.

– Charlotte är en vinnarskalle med höga ambitioner och som brinner för hälsa, miljö och hållbarhet. Det tycker vi sammanfattar den här hudvårdsserien väldigt bra och vad Kronans Apotek står för generellt. Produkterna går också hand i hand med vårt syfte: Health for life, säger Anders Torell, VD på Kronans Apotek.

Charlotte Kallas hudvårdsserie finns tillgänglig på Kronans Apotek från och med oktober 2020. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef 0730-283030
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist

Relaterat innehåll