Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks Marknadsdirektör, Emelie Friis, optimerar succékampanjen Barnleksrapporten.
Kronans Apoteks Marknadsdirektör, Emelie Friis, optimerar succékampanjen Barnleksrapporten.

Pressmeddelande -

Datadriven marknadsföring och dynamiskt innehåll ska lyfta Kronans Apoteks försäljning av solskydd

Bara under april ökade försäljningen av solskyddsprodukter hos Kronans Apotek med drygt 186 procent. Genom ”Barnleksrapporten”, en flerfaldigt prisbelönt Facebook-kampanj som påminner föräldrar att smörja sina barn, vill Kronans Apotek driva på försäljningen ytterligare. Kampanjen är helt datadriven och innehållet skapas dynamiskt baserat på position.

Kronans Apoteks succékampanj från förra året, Barnleksrapporten, vässas för att optimera mer mot försäljning. Kampanjen, som rullar på Facebook och Instagram, är en superlokal väderleksrapport ner på stadsdelsnivå, där barnen själva, i videoformat, berättar vad det blir för väder i form av lokala väderleksrapporter. Väderleksrapporterna blir relevanta för användaren genom köpta riktade annonser som skapas dynamiskt baserat på position och väder.

-Vi försöker alltid att vara innovativa, jobba med ny teknik och göra vår marknadsföring smartare och relevantare för våra kunder. Barnleksrapporten är ett exempel på detta och visar hur man kan ta kommunikation ett steg längre och skapa verklig nytta för konsumenten, säger Emelie Friis, Marknadsdirektör på Kronans Apotek och fortsätter;:

-Förra året genererade kampanjen en fantastisk exponering. I år har vi optimerat den mer mot försäljning.

Syftet med Barnleksrapporten är att påminna föräldrar om att solen tar lika mycket på skolgården som på stranden och att de därför ska komma ihåg att smörja in sina barn innan de går till skolan varje dag.

- För barn, såväl stora som små, är det extra viktigt att skydda sig mot solen eftersom de har en känsligare hud än vuxna och därmed bränner sig lättare. 80 procent av våra solskador i huden uppkommer under våra första 18 år i livet. Viktigt är att både välja rätt solskydd och att använda det på rätt sätt, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek.

Prisbelönt kampanj:

Barnleksrapporten är utvecklad tillsammans med Perfect Fools och har vunnit flera priser både i Sverige och Internationellt:

  • Lovie Awards: Guld och Brons i Lovie Awards som är en prestigefull pan-europeisk tävling som hyllar de bästa kampanjerna, sajterna och verktygen.
  • Webby Awards: Kampanjen fick hederspris i internationella reklamtävlingen Webby Awards
  • Guldnyckeln: Guld och och Brons i Guldnyckeln, tävlingen som prisar de bästa kampanjerna inom direkt- och datadriven marknadsföring.
  • Dessutom fick kampanjen en nominering i The One Show 

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08