Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Det första nya apoteket på sjukhus: Kronans Droghandel öppnar i Sabbatsberg

På tisdag den 23 november inviger Kronans Droghandel ett helt nytt apotek på Sabbatsbergs sjukhus i Stockholm. Det är det första nya apoteket på ett sjukhus sedan omregleringen av apoteksmarknaden. Det är också det första apoteket i det nya expansiva Sabbatsbergsområdet. Media är förstås välkomna till invigningen.

Sedan omregleringen av apoteksmarknaden har det öppnats över 120 nya apotek, men inte förrän nu öppnar ett nytt apotek på ett sjukhus. Kronans Droghandel blir därmed den första apotekskedjan som öppnar ett helt nytt apotek på ett sjukhus.

– Vi vill finnas där kunderna behöver oss, och på ett sjukhus finns givetvis behov av ett apotek. Dessutom saknar det expansiva Sabbatsbergsområdet ett apotek, vilket gör att de boende i kvarteren runt om också får närmare till ett apotek med kunnig personal och bra service. Vi kommer att satsa extra på läkemedel för djur, sluta röka och hälsa förstås, säger Lana Obaid, apotekschef på Kronans Droghandel Sabbatsberg.

Apoteket kommer att invigas av Cecilia Marlow, vd på Kronans Droghandel, klockan 10 på tisdag den 23 november. Apoteket är 160 kvadratmeter stort och kommer att ha fyra anställda.

– Kronans Droghandel vill fortsätta vara en av landets ledande apoteksaktörer. Fram till årsskiftet öppnar vi 14 nya apotek, bland annat i anslutning till Coop, men också i andra lokaler, säger Cecilia Marlow.

 Samtliga Kronans Droghandels apotek är godkända av Läkemedelsverket och får bära den nationella apotekssymbolen. Alla med MedMera-kort får poäng på allt de handlar på Kronans Droghandels apotek, förutom varor som omfattas av högkostnadsskyddet. Fram till sista november får alla kunder dubbla MedMera-poäng.

Kronans Droghandel driver 182 apotek inklusive det nya apoteket i Sabbatsberg och är Sveriges tredje största apoteksaktör.

Bilaga nedan: Fakta om Kronans Droghandel
Bildbilaga: Bild på apotekschef Lana Obaid

För mer information, kontakta:
Cecilia Marlow, vd Kronans Droghandel, 010- 240 60 07
Lana Obaid, apotekschef Kronans Droghandel Sabbatsberg, 08-30 25 24
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Droghandel, 010-240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel är Sveriges tredje största apotekskedja med över 180 apotek från Anderslöv i söder till Gällivare i norr. Kronans Droghandel startade 1907 på Apoteket Kronan i Göteborg med anor från 1600-talet. Kronans Droghandel ägs till 80 procent av Oriola-KD och till 20 procent av Kooperativa Förbundet och har cirka 1 300 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08