Gå direkt till innehåll
Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.
Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Pressmeddelande -

Fullmaktsexpeditioner av läkemedel till äldre har ökat med 100 % i coronakrisens spår.

Med spridningen av coronaviruset uppmanas riskgrupper och personer som är sjuka att undvika gå till apoteken. Istället kan man handla apoteksvaror online eller låta ett ombud hämta ut läkemedel via fullmakt eller legitimation. På Kronans Apotek kan man nu se att apoteksärenden med fullmakt totalt har ökat med 50% och att andelen fullmaktsexpeditioner till kunder 70+ har ökat med 100% under mars jämfört med februari.

Under mars månad har Kronans Apotek haft en ovanligt stor belastning på apoteken – både fysiskt och online. När Coronaviruset definierar våra dagar testar alltfler nya vägar för att få tag i sina apoteksprodukter och läkemedel. Hos Kronans Apotek har man noterat en kraftig ökning av apoteksärenden via fullmakt/ombud. Dessa har under mars totalt ökat med 50 % och andel fullmaktsexpeditioner till kunder 70+ har gått upp 100 % jämfört med februari.

-Det är positivt att många nu nyttjar e-handel och fullmakter för att minimera risken att bli smittad eller att föra smitta vidare, säger Anders Torell, VD för Kronans Apotek och fortsätter:

-Jag vill uppmana alla att tänkta till om de kan hjälpa en förälder, granne eller någon som kan behöva ett ombud för hämta ut sina läkemedel. Man kan hämta mediciner åt någon annan via fullmakt men det räcker faktiskt att de tar med äldres legitimation och deras egen legitimation. Vet de bara namnet på medicinen och dosen så kan de hämta ut läkemedlen, säger Anders Torell

Även nedladdningar av företagets app ökar och totalt har närmare 200 000 personer laddat ner Kronans Apoteks app. Genom appen kan man enkelt kan ge fullmakt, se vilka fullmakter man har, samt ha koll och få påminnelser på sina egna, sina barns och sina husdjurs recept under ett och samma tak. 

Ämnen


Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med en cirka 18 procents marknadsandel och cirka 2600 anställda samt över 325 apotek i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kundklubben består av drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Kronans Apotek är det moderna och kundnära apoteket som erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter kundens behov. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment.

Vårt syfte: Health for life. Vårt syfte är att hjälpa alla att leva ett hälsosamt liv.

Vår mission: Vi erbjuder dig hållbara produkter och lösningar för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08