Gå direkt till innehåll
Anders Torell, VD på Kronans Apotek
Anders Torell, VD på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Idag tillträder Anders Torell som ny VD på Kronans Apotek

Idag tillträder Anders Torell som ny VD på Kronans Apotek.

– Jag ser verkligen fram emot att börja jobba på Kronans Apotek som är ett spännande företag med mycket kompetenta, engagerade och positiva medarbetare, säger Anders Torell.

Anders Torell kommer senast från Ica där han haft en rad befattningar: logistikdirektör, affärschef Maxi-profilen, landschef för Estland inom Rimi Baltic. Nu senast har han varit programdirektör. Men från och med januari 2018 är det Kronans Apotek som gäller.

- Efter många år inom dagligvaruhandeln kan jag säga att jag kan handel bra, säger Anders Torell.

- Här kan jag bidra till Kronans Apoteks utveckling. Apoteksbranschen har sina förutsättningar som jag redan delvis satt mig in i och jag vet att det finns god kompetens på området inom Kronans Apotek. Så här finns bara möjligheter.

Kronans Apotek har 326 apotek över hela landet och över 65 000 kundbesök per dag. Kronans Apotek möter också sina kunder på www.kronansapotek.se och i Kronans Apoteks app som fokuserar på receptbelagda läkemedel. Kronans Apotek har också ett samarbete med Doktor.se som är en vårdcentral på nätet.

- Jag tror personligen att man ska se apoteken som en affär som hjälper människor att må bättre. Människor behöver läkemedel och vård, men också hjälp med sin hälsa på andra sätt som receptfria läkemedel, tandborstar och hudvård. I grunden är det apotekens uppgift, att få människor att må bättre, säger Anders Torell.

Utvecklingen inom apoteksbranschen går mot en ökad digitalisering och ställer helt nya krav på apoteken.

- Ja digitaliseringen påverkar kundernas beteende och därmed branschen, säger Anders Torell och tillägger.

- Där måste vi vara med. Det är oerhört svårt att förutspå vad som kommer att ske om fem år så därför behöver vi följa utvecklingen och vi behöver accelerera de frågorna. Samtidigt som digitaliseringen ger nya möjligheter får vi inte tappa bort de kunder som vi redan har.

Under sin första tid på Kronans Apotek kommer Anders Torell åka runt i landet för att lära känna apotek och medarbetare.

För ytterligare information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58, 070 359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Kronans Apotek har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08