Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester
Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Pressmeddelande -

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester

Kronans Apotek börjar sälja antikroppstester för coronaviruset, tester som kan visa om personen varit smittad av det nya coronaviruset. I samarbete med ICT Health startar Kronans Apotek sin verksamhet på sitt apotek i Valbo, Gävle, samt Sandviken denna vecka, sedan följer ett flertal orter. Antikroppstest görs genom ett blodprov, stick i fingret.

Med start idagbörjar Kronans Apotek erbjuda antikroppstester på sina apotek i Valbo i Gävle och Sandviken. Efter en inkörs-period är syftet att snabbt utöka tillgängligheten till flera av kedjans apotek i landet och i första hand de apotek som redan erbjuder Drop in-tjänster för enklare vårdärenden.

Antikroppstestet görs genom ett blodprov, stick i fingret, på Kronans Apotek i samarbete med sjuksköterskor från ICT Health. Ingen remiss eller tidsbokning behövs och provsvaren kan läsas av inom 15 minuter. Dess träffsäkerhet ligger på 99,2 - 100 procent. Testet kostar 595 kr.

Antikroppstestet är CE-märkt via Läkemedelsverket samt upptaget på Folkhälsomyndighetens lista över serologiska tester för antikroppstestning.

- Det här är ett antikroppstest som undersöker om immunförsvaret har träffat på och reagerat på viruset. Ett positivt svar tyder på att man har haft en infektion. Även om man har antikroppar bör man iaktta försiktighet, säger Karin Söderberg, Kvalitetsdirektör, Kronans Apotek

Kronans Apotek som har drop in-enheter kommer inom kort att erbjuda antikropptester.

Dessa är:

All avidentifierade data som samlas in av oss tillgängliggörs för svenska myndigheter, Folkhälsomyndigheten, och universitet för att bidra till att kartlägga smittans karaktärsdrag och spridning. Inga planer finns att kommersialisera eller sälja data vidare.

Öppettider för antikropptester:

Kronans Apotek Sandviken, Köpmangatan 9

Drop-in tisdagar och torsdagar, kl 14.00-18.00

Kronans Apotek Valbo Köpcentrum

Drop-in onsdagar, kl 9.00-14.00

Mer information på Kronans Apoteks webbsida.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med en cirka 18 procents marknadsandel och cirka 2600 anställda samt över 325 apotek i hela Sverige, från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Kundklubben består av drygt 2,5 miljoner kundklubbsmedlemmar.

Kronans Apotek är det moderna och kundnära apoteket som erbjuder tjänster och produkter inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter kundens behov. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment.

Vårt syfte: Health for life. Vårt syfte är att hjälpa alla att leva ett hälsosamt liv.

Vår mission: Vi erbjuder dig hållbara produkter och lösningar för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll