Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek hjälper Region Skåne med coronavaccinering
Kronans Apotek hjälper Region Skåne med coronavaccinering

Pressmeddelande -

Kronans Apotek hjälper Region Skåne med coronavaccinering

Region Skåne har gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera regionens invånare mot Covid-19. Startdatum är ännu inte satt men man beräknar vara igång i april. Preliminärt kommer ett tiotal av Kronans Apotek i Skåne att erbjuda vaccin. Därmed har Kronans Apotek tillsammans med specialistläkarbolaget MediCheck kapacitet att vaccinera 45 000 personer mot viruset i ett första skede.

För att kunna säkerställa en skyndsam vaccination mot Covid-19 har Region Skåne skrivit ett avtal med Kronans Apotek om att hjälpa till att vaccinera regionens invånare. I ett första skede har Kronans Apotek erbjudit sig att fördela 69 000 doser vaccin mot Covid-19, vilket räcker till cirka 34 500 personer. Genom samarbetet med Kronans Apotek blir det nu möjligt för regionen att öka takten i coronavaccineringen samtidigt som smittsäkerheten förblir hög.

– Vården är under enorm press redan och vaccineringen är ytterligare en uppgift ovanpå allt annat. Därför känns det extra viktigt att hjälpa till så att vi kommer ur den här pandemin och kan återgå till en något mer normal vardag. Det här ligger inom vårt område och vi ska göra allt vad vi kan för att bidra i vaccinationsarbetet. Om man sedan vill öka vaccinationskapaciteten ytterligare och frigöra resurser i vården hade det varit önskvärt om även farmaceuter fick ge influensavaccin, säger Anders Torell, vd på Kronans Apotek.

Exakt startdatum är inte satt ännu men preliminär start är i april. 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll