Gå direkt till innehåll
Kronans Apoteks regionchef, Magnus Hult, vid vagnen för snabbtest.
Kronans Apoteks regionchef, Magnus Hult, vid vagnen för snabbtest.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek i Västerås börjar erbjuda antigentester

Kronans Apotek, vid Erikslund shoppingcenter i Västerås, har börjat att erbjuda antigentester för påvisning av covid-19. Även friskintyg erbjuds. I en provtagningsvagn utanför shoppingcentret öppnar företaget därmed sin andra snabbtestvagn och fler kan komma att lanseras.

Antigentest, eller Covid-19 snabbtest, är till för de som misstänker att de har pågående Covid-19 infektion och vill testa sig. I samarbete med MediChecks legitimerade sjuksköterskor lanserar nu Kronans Apotek sin andra provtagningsvagn på en kundparkering vid Kronans Apotek i Erikslund. Den första lanserades i Gävle för ca en månad sedan.

- Vi lanserade antigentester för ca en månad sedan i Gävle och sedan den 25 februari erbjuder vi även friskintyg där och det har mer eller mindre varit fullbokat sedan dess. Det är därför glädjande att vi nu även kan öppna i Västerås och att vi genom detta initiativ kan möta ett behov som verkar finnas i samhället, säger Magnus Hult, Regionchef, region mitt, Kronans Apotek

  När kunden tar ett snabbtest för pågående Covid-19 och får negativt provsvar kan kunden om så önskar även få ett friskintyg. Svar fås via SMS inom 60 minuter. Intyget finns redo för nedladdning inom 12 timmar.

  - Kunderna uppskattar att det är enkelt att boka provtagningstid, det finns ofta möjlighet att få en tid redan samma dag. Kunden får professionellt bemötande av legitimerad sjuksköterska och får ett snabbt svar och tillförlitligheten på provsvar är hög, säger Magnus Hult, Regionchef, region mitt, Kronans Apotek

   Rutiner och arbetssätt är klara och företaget tittar nu på att skala upp denna tjänst till fler platser i landet.

   Priser:

   Antigentest: 495 kr
   Antigentest med friskintyg: 695 kr

   Testets tillförlitlighet
   Testet är CE-märkt via Läkemedelsverket, samt upptaget på FHMs lista över snabbtester för antigentestning. Testtillverkaren har utvärderat testet på sju olika laboratorier i USA. Det har specificitet på 99,22%, en känslighet på 96,72% och 98,74% träffsäkerhet. Det är viktigt att känna till att även om studier och valideringar visar 100% noggrannhet, kan felaktiga resultat uppstå.

   Mer information om Kronans Apoteks snabbtest för Covid-19.

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner


   Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

   Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

   Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

   Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

   Kontakter

   Linda Wakeham

   Linda Wakeham

   Presskontakt Kommunikationschef
   Lisa Regnér

   Lisa Regnér

   Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

   Relaterat innehåll