Gå direkt till innehåll
Fredrik Rönning mottar mensskydd från Magnus Hult på Kronans Apotek
Fredrik Rönning mottar mensskydd från Magnus Hult på Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Smedjebackens kommun i samarbete med Kronans Apotek – erbjuder gratis mensskydd till anställda i kommunen

På internationella kvinnodagen meddelar Smedjebackens kommun att den kommer att erbjuda gratis mensskydd till alla anställda kvinnor. Kommunen blir därmed först i Sverige med initiativet, där mensskydden tillhandahålls genom ett samarbete med Kronans Apotek.

Smedjebackens kommun blir första kommun i Sverige att erbjuda gratis mensskydd till alla anställda kvinnor. Det har blivit möjligt genom ett samarbete med Kronans Apotek som sedan många år tillbaka har ett likadant erbjudande till sin personal. På internationella kvinnodagen den 8 mars överlämnade Kronas Apotek 10 000 Svanen-märkta tamponger, 10 000 bindor och 5 000 trosskydd till kommunen.

- Kronans Apotek är glada och stolta över att samarbeta med Smedjebackens kommun som tar det här viktiga och banbrytande initiativet. Att det finns gratis mensskydd på jobbet är en fråga om jämställdhet och borde vara lika naturligt som att det finns toapapper på arbetsplatsen, säger Magnus Hult, regionchef för region mitt på Kronans Apotek.

Kommunstyrelsens ordförande i Smedjebacken, Fredrik Rönning, säger:

- Det här är ett led i kommunens arbete för ökad jämställdhet. Samhället behöver bli bättre på att anpassa sig till kvinnors villkor. Vad vi vet så är vi den första kommunen i Sverige som erbjuder gratis mensskydd i alla verksamheter. Jag är övertygad om att fler kommuner kommer att följa efter.

På Kronans Apotek har det sedan länge funnits både tamponger, bindor och trosskydd på de flesta personaltoaletterna – både på huvudkontoret och ute på de fysiska apoteken.

- Man kanske kan tycka att bara för att vi är ett apotek så faller det sig naturligt att vi har gratis mensskydd till vår personal, men jag ser det mer som ett grundligt basbehov som behöver tillgodoses och jag hoppas att fler kommuner och företag hoppar på detta initiativ, avslutar Anders Torell, VD på Kronans Apotek.


  Ämnen

  Kategorier


  Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

  Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

  Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

  Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

  Kontakter

  Linda Wakeham

  Linda Wakeham

  Presskontakt Kommunikationschef
  Lisa Regnér

  Lisa Regnér

  Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

  Relaterat innehåll