Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst
Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

Pressmeddelande -

Kronans Apotek och MediCheck lanserar vaccinationstjänst

I samarbete med MediCheck erbjuder nu Kronans Apotek vaccinationer på utvalda apotek runt om i Sverige. Målet är att tjänsten ska finnas på runt 80 apotek. Vaccinationer mot TBE och bältros samt resevaccin och påfyllnadsdos av grundvaccin erbjuds. Från och med november går det även att få vaccin mot säsongsinfluensa – något som bara var femte svensk planerar att ta, enligt en färsk undersökning från Kronans Apotek/Sifo.

Vaccinationstjänsten är redan igång på tre av Kronans Apotek i Stockholm och den kommer successivt att rullas ut till ett 80-tal apotek. Redan idag erbjuder Kronans Apotek olika tjänster för enklare vårdärenden på flera av kedjans drygt 320 apotek och vaccinationer ses som en naturlig utveckling.

– Vi var snabba att erbjuda antikroppstester på över 100 av våra apotek i våras och vi ser nu även vaccinationer som en naturlig fortsättning i utvecklingen av våra hälsotjänster. Dessutom kan vi göra en viktig insats för folkhälsan i Sverige, säger Martin Belin, Chef Recept och tjänster på Kronans Apotek.

Med start den 3 november blir det också möjligt för personer som tillhör riskgrupper för Covid-19 att få influensavaccin på Kronans Apotek. Kombinationen av coronaviruset Covid-19 och influensa har inte bara ökat riskerna för de som drabbas utan riskerar också att förvärra läget i den redan hårt belastade sjukvården. Därför vill nu virologer, infektionsläkare och smittskyddsexperter att svenskarna ska gå och vaccinera sig mot influensaviruset.

– Trots att experterna uppmanar svenskarna att vaccinera sig är det bara en av fem som tänker göra det, visar Kronans Apoteks egna Sifo-undersökning. Nu när Kronans Apotek i samarbete med MediCheck börjar erbjuda influensavaccin på sina apotek hoppas vi att fler får upp ögonen för den här möjligheten och inser allvaret i situation. Det gäller särskilt folk i riskgrupperna, säger Kenneth Ilvall, Medicinskt ansvarig läkare, Specialist i Allmänmedicin, MediCheck. 

Mer information om vilka Kronans Apotek som erbjuder vaccination.

Mer information om Medicheck.  

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll

Vaccinen som glöms bort i Coronatider  – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

Vaccinen som glöms bort i Coronatider – Tre av fem glömmer förnya grundskyddet

I dagsläget ligger nästan allt fokus på coronavaccineringen. Det gör att andra viktiga vaccin som grund-, rese, och TBE-vaccin lätt faller i glömska. Exempelvis visar en undersökning från Kronans Apotek/Sifo att nära hälften av svenskarna inte ens känner till att grundvaccinationen bör göras flera gånger under en livstid. Tre av fem har heller aldrig tagit en påfyllnadsdos eller minns när de senas