Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek vaccinerar på Scala Biografen i Båstad
Kronans Apotek vaccinerar på Scala Biografen i Båstad

Pressmeddelande -

Kronans Apotek vaccinerar på Scala Biografen i Båstad

Region Skåne har sedan tidigare gett Kronans Apotek i uppdrag att vaccinera regionens invånare mot Covid-19. Preliminärt kommer ett tiotal av Kronans Apotek i Skåne att erbjuda vaccin. I Båstad kommer Kronans Apotek även att erbjuda allmänheten Covid-vaccination på Scala Biografen. Det står klart sedan biografen kontaktat Kronans Apotek och upplåtit lokalen som i stort sett stått tom sedan pandemin bröt ut.

Efter ett år av verksamhetsstopp i väntan på minskad smitta och lättnader för publikrestriktioner ställer nu Scala Biografen i Båstad om för att bli ett tillfälligt vaccinationscentrum. När region Skåne får tillgång till vaccin och ger klartecken så kommer Kronans Apotek tillsammans med specialistläkarbolaget MediCheck att utföra Covid-vaccinationerna på biografen.

- Scala Biografen är en ypperlig lokal för att utföra vaccinering då den är tillgänglig för alla kunder, det finns både separat in- och utgång, en foajé och en stor och luftig salong. Vi är tacksamma över det generösa erbjudandet från biografen som utan kostnad upplåtit denna lokal i syfte att bidra till att ge allmänheten i Båstad bra och tillgänglig vaccinering, säger Martin Belin, Chef Recept och Tjänster på Kronans Apotek

  Hannes Gerhard som är Biografföreståndare för Scala Biografen hoppas att fler biografägare i landet ska öppna upp sina lokaler för vaccinationerna. Han menar att på många mindre orter är just biografer en av få publika lokaler med större ytor samt att de ofta ligger mitt i byn med goda transportmöjligheter och de flesta invånarna har goda kunskaper om hur de ska hitta dit.

  - Hela biografbranschens fortsatta existens ligger ju i princip i händerna på vaccinet. Vi längtar efter att åter få ge våra invånare kulturella injektioner, men först måste de komma hit och få sina Covid-19 sprutor, säger Hannes Gerhard, Biografföreståndare, Scala Biografen i Båstad

  Kontaktuppgifter:

  Kronans Apotek

  Martin Belin, Chef Recept och Tjänster

  Martin.belin@kronansapotek.se

  070-288 17 63

  Scala Biografen i Båstad

  Hannes Gerhard, Biografföreståndare

  info@scalabiografen.se

  0768–44 70 16

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner


  Kronans Apotek har över 320 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

  Vårt syfte: Hälsa för livet genom att hjälpa alla att leva ett hälsosammare liv.

  Vår mission: Vi erbjuder hållbara produkter och tjänster för hälsa och välmående.

  Vår vision: På ett omtänksamt sätt möjliggör vi en friskare morgondag.

  Kontakter

  Linda Wakeham

  Linda Wakeham

  Presskontakt Kommunikationschef
  Lisa Regnér

  Lisa Regnér

  Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

  Relaterat innehåll