Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek får ny marknadschef

Pressmeddelande -

Kronans Apotek får ny marknadschef

Från januari får Kronans Apotek en ny marknadschef. Emelie Friis har över 20 års erfarenhet av marknadsföring och kommer tillföra ny kunskap till företaget.
Kronans Apotek har påbörjat sitt arbete med att differentiera sig på apoteksmarknaden, bland annat med konceptet Care&Beauty. Det är en otroligt spännande resa som jag ser fram emot att vara en del av, säger Emelie Friis.

Den svenska apoteksmarknaden har varit omreglerad i sex år och nu kan kunderna börja urskilja kedjornas olika profiler. Kronans Apotek är tydlig i sin profilering och jobbar med kundernas inre och yttre välbefinnande och med ett tydligt kundfokus. Varumärket vilar på tre områden: recept, hälsa och skönhet, där alla är en naturlig del i Kronans Apoteks position.

Emelie Friis kommer närmast från Absolut Vodka, Pernod Ricard där hon varit marknadschef för Europa och reklamchef globalt för Malibu och Kahluá. Du går från alkohol till apotek, hur känns det?

- Det känns bra och spännande. Båda områdena kräver seriositet, ansvar och respekt för de produkter vi tillhandahåller. Det jag hoppas tillföra Kronans Apotek är min expertis inom digitala medier, erfarenhet av att jobba med exklusiva varumärken och djup kundförståelse. Jag ser fram emot att komma till Kronans Apotek, som jag uppfattar som ett expansivt och spännande företag, säger Emelie Friis.

Emelie Friis har på Absolut Vodka, Pernod Ricard haft ett brett ansvar och arbetat både strategiskt och taktiskt, nationellt och internationellt. Hon har arbetat med alla former av marknadsföring, print, film, digitalt, PR, produktutveckling etc.

- Kronans Apotek har redan genomfört många stora projekt och är ett företag i snabb utveckling och förändring. Därför är vi väldigt glada att Emelie Friis kommer till oss på Kronans Apotek och tillför sina kunskaper och långa erfarenhet, säger Stig Tornell, marknads- och sortimensdirektör på Kronans Apotek.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08