Gå direkt till innehåll
Tomas Rupšys, nytillträdd vd för Kronans Apotek & Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek
Tomas Rupšys, nytillträdd vd för Kronans Apotek & Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek

Pressmeddelande -

Kronans Apotek får ny vd

Erik Sjögren lämnar sin tjänst som vd för Kronans Apotek från och med 15 april 2024. Tomas Rupšys har utsetts till ny vd från och med 17 april 2024.

Erik Sjögren har varit en del av bolaget sen 2019 och har under de senaste två åren lett integrationen av Kronans Apotek och Apoteksgruppen, som idag är den största apotekskedjan i Sverige sett till antal apotek och med en växande e-handel. Under denna tid har Kronans Apotek implementerat en ny organisation, investerat i sin verksamhet, harmoniserat sortimentet, satt en gemensam kultur och omprofilerat 191 apotek. Vilket resulterat i att företaget idag har runt 500 apotek under ett varumärke.

Jag är väldigt stolt över allt vi har uppnått tillsammans som ett nytt team, framför allt hur vi fokuserat på att sätta en stark grund för vår nya företagskultur samtidigt som vi har tagit stora kliv i arbetet med integrationen och affären. Jag vill verkligen rikta mitt djupaste tack till hela organisationen för outtröttligt hårt arbete, på alla våra apotek och på kontoret. Den inställning och attityd som varit är över min förväntan på en sådan här enorm förändringsresa. Allt detta sammantaget gör mig trygg att lämna Kronans Apotek i goda händer mot vår vision - en värld som mår bra!, säger Erik Sjögren.

Jag och styrelsen vill tacka Erik Sjögren för hans värdefulla insats och goda samarbete under integrationsfasen och önskar honom stort lycka till med framtida utmaningar. Kronans Apotek ska nu gå in i nästa fas och förbättra sin lönsamhet och stärka sin verksamhet på lång sikt. Vi välkomnar vår nya vd Tomas Rupšys som ska leda Kronans Apotek i nästa steg i företagets fortsatta utvecklig, säger Katarina Gabrielson, styrelseordförande för Kronans Apotek.

Den nytillträdde vd:n Tomas Rupšys har lång erfarenhet inom detaljhandeln och dagligvaruhandeln i Irland, Storbritannien och Baltikum, senast som vd för Maxima i Litauen, den största dagligvarukedjan i landet.

Jag ser fram emot att bli en del av Kronans Apotek, som jag ser som en stark organisation väl positionerad för framtiden. När vi övergår från den intensiva integrationsfasen kommer huvudfokus att vara att förbättra den underliggande verksamheten till förmån för våra kunder, medarbetare och i slutändan företagets resultat”, säger Tomas Rupšys, nytillträdde vd för Kronans Apotek.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll