Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

Pressmeddelande -

Kronans Apotek – nu med över 500 apotek under samma varumärke

I oktober 2022 gick Apoteksgruppen och Kronans Apotek ihop till ett bolag, under det gemensamma varumärket Kronans Apotek. I höstas påbörjades omställningen av Apoteksgruppens cirka 200 apotek till Kronans Apotek och nu är samtliga omprofilerade. Med över 500 apotek och en stark e-handel, går vi nu in i 2024 som en enad stark apotekskedja.

- Jag är otroligt stolt över vår framfart i arbetet med att bli ett gemensamt varumärke, med ett gemensamt erbjudande till våra kunder. Vi nu är den största apotekskedjan sett till antalet apotek och med en stark e-handel. I januari påbörjade vi också vår första gemensamma aktivitetsplan sedan bolagen gick samman. Under 2024 ligger nu vårt fokus på att stärka och utveckla varumärket långsiktigt, säger Erik Sjögren, vd på Kronans Apotek.

Omställningen innebär att Kronans Apoteks fysiska butiker nu finns på över 500 platser från norr till söder, vilket betyder en ökad tillgänglighet för kunderna.

Ett tiotal apotek har skyltats om varje vecka under hösten. Detta har firats tillsammans med kunderna genom invigningar och invigningserbjudanden. Först ut att bli en del av nya Kronans Apotek var Apoteksgruppen Gullmarsplan i Stockholm.

- Kunderna är verkligen positiva till att vi nu är en del av Kronans Apotek, då det är ett starkt varumärke med stor igenkänning. Vi märker också att kunderna verkligen tycker om Kronans Apoteks egna märkesvaror (EMV). Flera produkter efterfrågades redan innan vi hade hunnit få upp dem i hyllan efter att vi hade genomgått skyltbytet i höstas, säger Jasmin Fartousi, apotekschef på Kronans Apotek Gullmarsplan.

Mer information om sammanslagningen mellan Apoteksgruppen och Kronans Apotek: I oktober 2022 fick Sverige en ny stor apotekskedja. Det var då som Apoteksgruppen och Kronans Apotek påbörjade sitt arbete med att slås ihop till ett bolag under det gemsamma varumärket Kronans Apotek. Omställningen av Apoteksgruppens apotek till Kronans Apotek har gjorts i samarbete med skyltleverantören EuroSign AB som totalt har haft cirka 25 aktiva monteringsteam ute i landet. Eurosign har varit delaktiga i planering och produktion av skyltar, foilering samt montage över hela Sverige. På Kronans Apotek har totalt 12 personer varit delaktiga i projektteamet som projektleds av Malin Hammarström, Head of Project Manager Marketing.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08

Relaterat innehåll