Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek testar uppkopplade smarklockor.
Kronans Apotek testar uppkopplade smarklockor.

Pressmeddelande -

Kronans Apotek – första apoteket i världen att använda smartklockor för stärkt kundupplevelse

Kronans Apotek bryter ny mark inom apoteksbranschen genom att vara först ut med att låta sin personal koppla upp sig med smartklockor. Systemet kommer från wearable tech-företaget Turnpike och ska testas på utvalda apotek för att se om det ytterligare kan bidra till att förbättra kundupplevelsen i butik. Personalen kommer exempelvis kunna kommunicera med varandra via klockorna och ta emot påminnelser kring rutiner och resultat.

Förstärkta kundrelationer och service när och där kunden vill ha eller behöver den står i fokus när personalen på två olika Kronans Apotek i Stockholm testar uppkopplade smartklockor. Syftet är att leverera ännu bättre service och kundupplevelse i butik. Målbilden är därför att optimera arbetsflöden och frigöra tid så att personalen kan ägna sig åt det som de är riktigt bra på.

– Det är spännande att testa ny innovativ teknik för att se om det vidare kan stärka kundupplevelsen och kundrelationen. Kundservice ska ges vid det tillfälle och på den plats där kunden vill ha eller behöver den. Med detta test vill vi se om vi ytterligare kan optimera den dagliga driften och göra upplevelsen ännu bättre och smidigare för våra kunder, säger Tobias Karlsson, marknadsdirektör på Kronans Apotek.

En funktion som testas är digitala att göra-listor, där personalen bland annat får påminnelser kring butiksrutiner och kampanjer. Klockorna kommer också användas som kommunikationsverktyg. Medarbetarna kommer till exempel få interna meddelanden kring dagsförsäljning, resultat och möten. Apotekskunderna kan också enkelt påkalla uppmärksamhet genom att trycka på en knapp i en obemannad kassa. Personalen får då meddelande i sina klockor om att en kund behöver hjälp.

– Vi är glada över att Kronans Apotek fått upp ögonen för vårt system och att de är nyfikna på att testa vilka värden detta kan skapa bland deras medarbetare. Förhoppningsvis kommer detta bidra till såväl ökad effektivitet som kundnöjdhet, säger Henrik Widman, säljchef på Turnpike.

I ett första skede testas Turnpikes system på två utvalda apotek i Stockholm. Om utfallet landar väl är ambitionen att lansera systemet på fler av kedjans 500+ apotek runt om i landet.

Ämnen

Kategorier


Kronans Apotek har sedan sammanslagningen med Apoteksgruppen ca 500 apotek i hela Sverige, från Skåne i söder till Lappland i norr, och en e-handel som levererar snabbt till landets alla delar. Vi erbjuder produkter och tjänster inom recept, hälsa och skönhet anpassade efter dina behov. Besök oss på kronansapotek.se eller ditt närmaste Kronans Apotek.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08