Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek har inte farlig solskyddsprej

Pressmeddelande -

Kronans Apotek har inte farlig solskyddsprej

Kronans Apotek säljer inte några solskyddsprodukter med sprejfunktion som innehåller nanopartiklar med titandioxid. På morgonen har flera nyhetsmedier rapporterat om en undersökning utförd av Sveriges naturskyddsförening om riskerna med solskydd i sprej som innehåller nanopartiklar med titandioxid. Titandioxiden kan skada lungorna och särskilt barn är känsliga.

Kronans Apotek har flera solprodukter som kan sprejas på kroppen, men de flesta av dessa produkter är egentligen hudkräm som pumpas mekaniskt. Det är inte sprej som ger små partiklar som svävar i luften som man riskerar att andas in. Kronans Apotek har två produkter som är aeorsoler, alltså ett solskydd som är en regelrätt sprej. De innehåller dock inte nanopartiklar med titandioxid.

- Vi kan därför lugna våra kunder att det är riskfritt att använda de solskyddsprodukter som
finns på Kronans Apotek. Vi kommer givetvis följa diskussionen. Omsorgen om våra kunder är viktigast för oss, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Apotek.

För mer information, kontakta:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010 240 61 58

Ämnen

Kategorier


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08