Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek uppmanar till städ i receptlistorna
Kronans Apotek uppmanar till städ i receptlistorna

Pressmeddelande -

Kronans Apotek hjälper sina kunder att höststäda sin receptlista

Kronans Apotek uppmanar denna vecka sina kunder att gå igenom sina receptlistor på kedjans apotek eller genom att ringa en farmaceut. Att ta bort recept i sin receptlista är inte något personer kan göra själva utan bara något en farmaceut eller annan förskrivare kan göra. Därför erbjuder Kronans Apotek nu sina kunder genomgångar av sina receptlistor för att se till att receptlistan bara innehåller aktuella recept och därmed minska risken för felmedicinering.

- Det är inte ovanligt att apotekskunder har inaktuella recept i sin läkemedelslista. Om läkaren ändrat ordinationen eller styrkan så får apotekskunden ett nytt recept, men det tidigare receptet ligger kvar i receptlistan. Det är därför klokt att gå igenom sin lista med recept och ta bort recept som inte längre är aktuella, säger Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek.

Förutom en genomgång av receptlistan och där inaktuella recept makuleras kan kunder även få hjälp med att kontrollera att olika mediciner på receptlistan passar ihop och att doseringarna är korrekta. Detta görs genom EES, Elektroniskt Expertstöd för läkemedel, som är ett datorprogram som fungera som ett stöd till farmaceuten. För att farmaceuten ska få använda EES krävs först kundens samtycke som kan ges muntligen i butik eller via Kronans Apoteks app.

Kunder uppmanas även att lämna in överblivna läkemedel

Kronans Apotek uppmanar även sina kunder att lämna in överblivna läkemedel. Hela 345 ton läkemedel har hittills under året samlats in och kasserats.

-Samtidigt som man ser över sin receptlista så vill vi även påminna om att höststäda i medicinskåpet hemma. Vi tar gärna emot överblivna läkemedel och kasserar dem och ser därmed till att de inte hamnar i soporna eller spolas ner i våra avlopp och gör skada på vår miljö, säger Ynette Gustavsson.


Så höststädar du din receptlista:

1. Logga in i Kronans Apoteks app eller på mina recept

2. Se över dina aktuella recept hemma i lugn och ro

3. Kom därefter in till oss på Kronans Apotek för att tillsammans med våra farmaceuter gå igenom receptlistan och ta bort de recept som ej används. Passa även på att titta igenom ditt medicinskåp och lämna in överblivna läkemedel till oss på Kronans Apotek. Det går även bra att ringa och prata med en farmaceut om sina läkemedel. Telefon nr är 0771-612612 och tiderna är vardagar mellan 8-17.

Ämnen


Kronans Apotek vill att kunderna ska känna sig friskare på insidan och vackrare på utsidan. Vi är ett apotek för alla, oavsett om du är digital eller besöker vårt apotek, oavsett om du är multisjuk eller behöver plåster, om din hund mår dåligt eller barnet gråter av öroninflammationen, om du använder ett läkemedel eller tio. Vi hjälper dig så att du blir friskare, mer hälsosam och lever sundare. Vi kan hjälpa dig med diagnos och recept med Doktor.se. Vi tror på digitala lösningar men också på närheten i ditt lokala apotek. Vi har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr samt såklart vår E-handel som är öppen dygnet runt. Vi är cirka 2500 anställda. Välkommen till oss! kronansapotek.se

  

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08