Gå direkt till innehåll
Kronans Apotek köper apotek av Apotek Hjärtat

Pressmeddelande -

Kronans Apotek köper apotek av Apotek Hjärtat

Kronans Apotek är överens med Apotek Hjärtat om att förvärva två apotek i Kiruna kommun, ett i centrala Kiruna i Gallerian och ett i Vittangi.
-Både kunder och medarbetare vinner på den här affären. Framför allt kommer Kronans Apotek att kunna ge ännu bättre service till kunderna i Kiruna genom fler apotek, säger Lars Birkeland, VD på Kronans Apotek.

Överlåtelseavtal har ingåtts och apoteken kommer att gå över till Kronans Apotek. Nu vidtar en process där Kronans Apotek ska få nya apotekstillstånd godkända av Läkemedelsverket. Det innebär att köpet planeras att slutföras i juni.

- Vi är nöjda med överenskommelsen med Apotek Hjärtat. Kiruna är en ort i stor förändring och genom förvärvet stärker Kronans Apotek sin möjlighet att ge bästa service till kunderna i Kiruna och Vittangi, konstaterar Lars Birkeland.

- Kunderna kommer framför allt att få ta del av vår farmaceutsika kompetens och vårt breda sortiment med många spännande produkter. Receptkunden kan bland annat få ta del av våra specilla tjänster som vänder sig just till dem, som Läkmedelsdialogen och en mer djupgående genomgång av läkemedelsanvändningen genom Kronans Läkemedelssamtal. Kunderna kan se fram emot att få mer av deras apotek på Kronans Apotek.

Omskyltning och anpassning av sortimentet sker när Läkemedelsverket godkänner de nya apotekstillstånden. Alla medarbetare följer med i överlåtelsen och är välkomna till Kronans Apotek. Genom att Kronans Apotek kommer driva fler apotek på orten underlättas möjligheten för de anställda när det gäller semester eller behov av stöttning vid sjukdom med mera.

För ytterligare information:
Andreas Rosenlund, informationsdirektör Kronans Apotek, 010-240 61 58, 070-359 10 58

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kronans Droghandel Apotek AB är ett modernt apotek som verkar för kunden i tiden. Apoteken kännetecknas av ett positivt kundbemötande och ett attraktivt sortiment. Apotekskedjan har över 300 apotek i hela Sverige från Trelleborg i söder till Haparanda i norr och cirka 2500 anställda.

Kontakter

Linda Wakeham

Linda Wakeham

Presskontakt Kommunikationschef
Lisa Regnér

Lisa Regnér

Presskontakt PR & Kommunikationsspecialist 070-198 66 08